Пт, 2024-03-29, 13:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:14
Сили АТО вступили в бій з російськими морпіхами. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом минулої доби кількість обстрілів бойовиками позицій сил АТО різко збільшилася.

Про це прес-центр АТО повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що у районі Мар’їнки по опорних пунктах ворог вів вогонь з усієї наявної зброї. Окупанти використовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та навіть зенітні установки.

Крім того, неподалік Красногорівки позиції українських військ були обстріляні з гранатометів та міномета, а по українських укріпленнях біля Новгородського противник відкривав вогонь з БМП, автоматичних гранатометів та кулеметів.

Під мінометний вогонь проросійських бойовиків потрапили опорні пункти сил АТО в Троїцькому та Зайцевому.

"Традиційно напружена обстановка в районі тимчасово окупованого Донецька. По наших укріпленнях в Опитному, Пісках, Авдіївці та шахті Бутівка противник відкривав вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів", - йдеться у повідомленні штабу.

Журналіст Андрій Цаплієнко повідомив в Facebook, що в районі Мар'їнки в результаті бою між російсько-терористичними військами і силами АТО поранений український військовий з позивним "Ведмідь".

"Знову Мар'їнка, знову поранений боєць, якого я добре знаю. Сорок хвилин тому закінчився бій. По позиціях "Бунгало", "Центр" та іншим ВОПам на "передку" валили з усього, що було під рукою у "сєпарів". Хоча, чому "сєпарів"? За повідомленням нашої агентури, в районі Мар'їнки проходять бойове злагодження кадрові морські піхотинці РФ. Тренуються на наших хлопцях, як на полігоні", - написав він.

Журналіст зазначив, що вогонь по українських військових почався в 20:00, як тільки спостерігачі ОБСЄ залишили район Мар'їнки.

"Думали, що не отримають "відповідь". Але помилилися. Бій тривав 3 години. Закінчився у двадцять три нуль. З нашого боку один поранений, позивний "Ведмідь". Простий стрілок, з мобілізованих, але надзвичайно смілива людина. У цій війні перші кулі дістаються сміливим. У "Ведмедя" обсипало осколками руку, він буде жити. Це не перший і, схоже, не останній бій під Мар'їнкою", - написав Цаплієнко.

Загалом протягом минулої доби проросійські бойовики 66 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. У деяких випадках сили АТО були змушені відкривати прицільний вогонь у відповідь.

Раніше повідомлялося, що основні бойові дії в зоні АТО розгортаються на Донецькому напрямку - там бойовики скоїли цілу серію збройних провокацій на відрізку від Авдіївки до Пісків. Крім того, розвідка зазначала, що в районі міста Торез почали навчання танкові і мотострілкові підрозділи 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ. Після тривалого часу провокативних обстрілів сил АТО ситуацію на лінії розмежування можна схарактеризувати як "бойові дії низької інтенсивності".

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що терористичні угруповання на Донбасі хочуть захопити більше території, але Україна готова дати їм відсіч. "Якщо вони будуть порушувати Мінські угоди і будуть вести себе агресивно, перейдуть у наступ, то нам є чим їм відповідати", - сказав міністр.

Нагадаємо, 13 січня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, який мав бути запроваджений негайно. Перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (того ж дня, коли бойовики увійшли до села Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), була досягнута домовленість про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. Однак через 11 годин після досягнення такої домовленості бойовики застосували проти сил АТО "Гради".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 781 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, Бій, російські морпіхи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]