Пт, 2024-04-19, 20:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:23
Сили АТО "заспокоюють" бойовиків вогнем у відповідь. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Впродовж доби, що минула, бойовики проросійських бандформувань понад 49 разів обстріляли позиції ЗС України вздовж всієї лінії розмежування сторін. Бійцям сил АТО декілька разів довелося відкривати вогонь у відповідь.

Про це повідомляється у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 06.00 3 червня.

Лише зі вчорашнього вечора до опівночі зафіксовано понад 30 випадків застосування ворогом зброї проти українських захисників.

На Донецькому напрямку противник, застосовуючи міномети калібру 120 мм, намагався поцілити по кількох опорних пунктах сил АТО в районі Пісків та Опитного. Протягом 2 годин, починаючи з 20.00, по наших бійцях випустили 86 мін з мінометів калібру 82 мм та 10 великокаліберних мін.

Були здійснені постріли зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру та гранатометів в районі Авдіївки. Захисників шахти "Бутівка" російські найманці накривали вогнем з 82- та 120-мм мінометів.

На Горлівсько-Світлодарській дузі неподалік Луганського, Зайцевого та Троїцького ворог бив з великокаліберних кулеметів, озброєння БМП та 82-мм мінометів.

Також зросла активність НЗФ й на Маріупольському напрямку, де зафіксовано 31 обстріл. Зокрема в районі Новотроїцького бойовики вкотре використали міномети калібру 120 мм, а поблизу н.п. Павлопіль 82-мм міномети. Також неподалік Березового, Гнутового позиції наших підрозділів декілька разів були обстріляні зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів, а в районі Широкиного, Славного та Тарамчука - з автоматичних гранатометів.

Біля Новозванівки на Луганщині наших воїнів обстріляли з стрілецької зброї та гранатометів, а в районі Станиці Луганської - з АГС.

Кілька разів довелось відкривати вогонь у відповідь і українським захисникам.

Зазначимо, ситуація в зоні проведення АТО має тенденцію до загострення: за минулу добу бойовики 51 раз відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів. Зазначається, що активізувалися диверсійно-розвідувальні групи терористів. Так, напередодні сили АТО відбили дві атаки ворожих ДРГ на Світлодарській дузі і під Мар'їнкою.

За даними штабу, бойовики особливо інтенсивно обстрілювали опорні пункти на Маріупольському напрямку. Там противник зробив 21 обстріл укріплень зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру і гранатометів різних систем поблизу Водяного, Новотроїцького та Широкиного.

    

   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, Вогонь, бойовики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]