Вт, 2024-04-16, 09:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:08
Сили АТО завершили перший етап відведення озброєнь. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Українські військові завершили відведення мінометів калібром менше 100 мм у секторі "А" зони АТО на Донбасі.

Про це у п'ятницю 16 жовтня повідомляє прес-центр АТО на сторінці в соцмережі Facebook.

"Минула доба у зоні проведення АТО пройшла без порушень Мінських домовленостей", - зазначається в повідомленні.

За даними штабу АТО, завершилося відведення мінометів калібром менше 100 мм у секторі "А". Сьогодні в районі міста Щастя під наглядом ОБСЄ відведено останні 5 одиниць.

"Українська сторона на 100 відсотків виконала план відведення. Можна сказати, що перший етап завершено", - наголошується в повідомленні.

Також зазначається, що українські сапери займаються розмінуванням місцевості в усіх секторах.

"Лише в Станиці Луганській за сьогодні наші військові зняли 8 розтяжок різних гранат. Всі вони стояли без уповільнювачів, тобто розраховані на миттєву дію", - зауважили в штабі.

Також у штабі додали, що у бойовиків на Донбасі не вистачає коштів для підготовки до зими шкіл, дитсадків, лікарень.

"На контрольованій бандитами території має місце брак фінансування для підготовки соціальних об’єктів (школи, лікарні дитячі садочки тощо) до опалювального сезону, зокрема централізованого забезпечення вугіллям", - зазначають українські військові.

Як раніше повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, обстановка в зоні АТО залишається спокійною, вогню з боку супротивника за добу зафіксовано не було.

Додамо, що сьогодні стало відомо про те, що бойовики з угруповання "ДНР", які тимчасово контролюють окремі райони Донецької області (ОРДО), перенесли початок нового етапу відводу озброєння калібром менш як 100 мм на 21 жовтня.

Нагадаємо, 29 вересня тристороння контактна група у Мінську домовилася про відведення озброєння калібром менше ніж 100 мм. Під документом стоять підписи спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, представника України Леоніда Кучми та спецпредставника Росії Азамата Кульмухаметова, але відсутні підписи ватажків окремих районів Донбасу. Очікується, що завершення підписання відбудеться до 1 жовтня.

30 вересня ватажки окупантів із угрупувань "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко і Олександр Плотницький також поставили свої підписи під угодою.

2 жовтня після переговорів "нормандської четвірки" у Парижі президент України Петро Порошенко заявив, що українська сторона починає відведення озброєння калібром менш ніж 100 мм із лінії зіткнення сторін на Донбасі 3 жовтня. За його словами, лідери країн "Нормандського формату" домовилися, що відведення легкого озброєння має тривати 41 добу.

3 жовтня прес-центр АТО повідомив, що в зоні проведення АТО почався процес відведення техніки і озброєння калібром до 100 мм.

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ) створила патрульні бази по обидва боки лінії зіткнення для спостереження за процесом відведення озброєння.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, перший етап відведення озброєнь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]