Чт, 2024-04-18, 07:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:13
Силовики повністю відрізали Донецьк від Луганська
Інші останні Надзвичайні новини

Українські війська готуються до фінальної стадії операції в Донецьку, повідомив агентству Reuters спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Сили антитерористичної операції готуються до фінальної стадії звільнення Донецька. Наші сили повністю відрізали Донецьк від Луганська. Ми працюємо над звільненням обох міст", - сказав Лисенко.

Він зазначив, що звільнення Донецька є пріоритетом для української Нацгвардії.

Лисенко заявив, що протягом доби сили АТО наступали відразу в чотирьох напрямках, бойовики зазнали великих втрат. Про це пише УНІАН.

"Протягом доби підрозділи АТО активно наступали відразу в чотирьох напрямках: Донецьк, Луганськ, Алчевськ - Стаханов, Торез - Сніжне", - зазначив він.

"Бойовики зазнали великих втрат живої сили і техніки. Тому недивно, що серед російських найманців поширюються панічні настрої, частина вдається до дезертирства, решта - дезорієнтовані, розчаровані і не мають єдиної стратегії ведення подальшої боротьби", - підкреслив Лисенко.

Також спікер РНБО уточнив, що "найбільших втрат терористи зазнали в районі Іловайська і його передмісті, в селищі Зелене Донецької області".

Сили АТО заблокували значну кількість бойовиків і військової техніки в Красному Лучі Антрацитівського району Луганської області, додав Лисенко.

За словами Лисенка, протягом доби сили АТО 26 раз вступали у вогневий контакт з терористами.

"В цілому, протягом доби сили АТО 26 раз вступали у вогневий контакт з терористами в районах населених пунктів Горлівка, Степанівка, Амвросіївка, Георгіївка, Новосвітлівка, Красний Луч, Стукалова Балка, Іллінка, Весела Тарасівка, Жовте, Сабівка, Челюскінець, Комишне, Піски, Макарове, Міусинськ і в районі аеропорту "Луганськ", - заявив він.

У свою чергу координатор "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook повідомив, що в зоні проведення антитерористичної операції тривають бойові дії. Командування АТО відрапортувало про роз'єднання угруповань "ЛНР" і "ДНР".

Однак у зоні операції спостерігається постійна зміна оперативної обстановки, що дозволяє говорити про повне і надійне роз'єднання угруповань "ЛНР" і "ДНР" тільки після взяття під повний контроль сил АТО н.п. Шахтарськ (і селища Молодецьке) та/або н.п. Красний Луч, з ділянками траси Н21 в цих районах.

У той же час добровольчі батальйони "Донбас", "Азов", "Шахтарськ" і ПС спільно з бійцями Збройних сил України від 10 серпня провели операцію в районі Іловайська, в перебігу якої зазнали втрат. Метою було взяття міста і знищення укріпрайонів та блокпостів бойовиків.

Нагадаємо, сили АТО ведуть активні дії в районі н.п. Луганск, Алчевськ і Стаханов, де зосередилися значні сили терористів. Бойовики чинять запеклий опір, намагаючись зірвати блокування їхніх угруповань.

За даними радника міністра внутрішніх справ України Зоряна Шкіряка, армія повністю готова до взяття оточеного Донецька. При цьому, за його словами, авіація та важка артилерія використовуватися не будуть.

Росія не припиняє обстрілів і спрямовує безпілотники

Тривають обстріли позицій сил АТО з території РФ та спроби незаконного проникнення на територію України російських найманців під вогневим прикриттям. Зокрема, учора росіяни з села Маноцький Російської Федерації обстріляли з артилерії та мінометів наші прикордонні підрозділи в районі Станично-Луганського. Сьогодні вночі з трьох напрямків, зокрема з російської території, обстріляли пункт пропуску "Успенка" на Донеччині. Це зайвий раз підтверджує координацію агресії Російською Федерацією, повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО.

Також за минулу добу росіяни обстріляли прикордонників неподалік пунктів пропуску "Красна Талівка", "Мілове" та "Іванівка".

Терористи і далі ігнорують всі міжнародні норми і правила ведення війни. Так, під час евакуації поранених з одного з блокпостів санітарний автомобіль потрапив під мінометний обстріл бандитів і був знищений.

Після мінометного обстрілу блокпосту в районі села Макарове та Піски Луганської області терористи здійснили невдалу спробу атакувати наших десантників, але отримали гідну відсіч та зазнали значних втрат.

Триває щоденне порушення російськими безпілотними літальними апаратами повітряного простору України біля Херсонської області з боку АРК. Їхня найбільша активність спостерігається неподалік селища Комісарівка та інших населених пунктів Генічеського району, розташованих на косі Арабатська Стрілка. За минулу добу російські безпілотники 5 разів порушували державний кордон України у прикордонних районах у напрямку населених пунктів Красна Талівка, Мілове, на Херсонщині та неподалік Бердянська.

Протягом доби сили АТО наступали в чотирьох напрямках - РНБО

Протягом доби підрозділи АТО активно наступали одразу в чотирьох напрямках: Донецьк, Луганськ, Алчевськ – Стаханов, Торез – Сніжне. Бойовики зазнали великих втрат живої сили та техніки. Серед російських найманців поширюються панічні настрої, частина вдається до дезертирства, решта – дезорієнтовані, розчаровані та не мають єдиної стратегії ведення подальшої боротьби.

Найбільших втрат терористи зазнали у районі Іловайська та його передмісті, у селищі Зелене на Донеччині. Також сили АТО заблокували значну кількість бойовиків та військової техніки у Красному Лучі Антрацитівського району Луганської області. Таку інформацію оприлюднив сьогодні, у понеділок 11 серпня, на традиційному щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

Окрім цього, учора підрозділи Збройних сил України були зосереджені на ізоляції Донецького та Горлівського угруповань терористів. Воїни механізованої бригади та батальйону територіальної оборони здійснювали рейди, які дозволяють якщо не припинити, то принаймні знизити постачання ресурсів терористам, що окопалися в цих районах. Також українські військові займались вдосконаленням системи вогню та інженерним обладнанням блокпостів.

Нещодавно створений батальйон МВС "Золоті ворота" розпочав пошук і знешкодження рештки терористів у селі Красний Яр Краснодонського району Луганської області.

Тривають обстріли позицій сил АТО з території РФ та спроби незаконного проникнення на територію України російських найманців під вогневим прикриттям. Зокрема, учора росіяни з села Маноцький Російської Федерації обстріляли з артилерії та мінометів наші прикордонні підрозділи в районі Станично-Луганського. Сьогодні вночі з трьох напрямків, в тому числі з російської території, обстріляли пункт пропуску "Успенка" на Донеччині. Це зайвий раз підтверджує координацію агресії Російською Федерацією.

Підрозділи Збройних сил України надають допомогу звільненим від терористів містам, відновлюють соціальну інфраструктуру та обстежують території на предмет вибухонебезпечних предметів та речовин.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 886 | Додав: adminA | Теги: Силовики повністю відрізали Донецьк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]