Чт, 2024-03-28, 20:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:40
Силовики відбили атаку окупантів під Авдіївкою. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У зоні АТО бойовики продовжують неприцільно обстрілювати позиції ЗСУ зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів, а в районі Авдіївки терористи атакували опорний пункт сил АТО і відступили із втратами. Про це повідомляє прес-центр АТО.

З 18 години вчорашнього дня і до ранку терористи не припиняли вести неприцільні обстріли наших позицій на Донецькому та Артемівському напрямках.

З гранатометів, великокаліберних кулеметів, та стрілецької зброї відкривали вогонь у напрямку Березового, Новгородського, Опитного, Пісків та Мар’їнки. З гранатометів – по Луганському та Зайцевому.

П'ять разів загарбники вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по Широкиному, Новгородському та Гранітному. З використанням 82-мм мінометів - по самому населеному пункту Гранітне.

О 19.10 до опорного пункту сил АТО в районі Авдіївки з напрямку Ясинуватої наблизилася група терористів у кількості 20 осіб, яка почала стрільбу по позиціях ЗСУ. Українські військові негайно відкрили вогонь у відповідь. Бій тривав близько 20 хвилин, після чого бойовики, забравши своїх 200-х та 300-х, змушені були тікати з поля бою.

Бойовики на Донбасі активно проводять перегрупування своїх сил і коштів - ІС

Бойовики на Донбасі активно проводять перегрупування своїх сил і засобів як на передньому, так і в тактичному та оперативно-тактичному тилу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Він зазначив, що в ході триваючих активних обстрілів позицій сил АТО і цивільних об`єктів підрозділами російсько-терористичних військ використовуються, крім стрілецького озброєння, також 82-мм і 120-мм міномети, зенітні установки, гранатомети різного типу, штатне озброєння ББМ.

Також, за даними Тимчука, терористи кілька разів обстріляли населені пункти, що знаходяться під власним контролем.

Крім того, він повідомив, що продовжує фіксуватися активність ДРГ та дрібних піхотних груп бойовиків на передньому краї й на нейтральній смузі (з метою проведення розвідки, мінування місцевості та неочікуваних обстрілів з дальності ефективного вогню).

Зазначається, що відразу на кількох ділянках уздовж лінії розмежування фіксується прибуття на передній край бронетехніки бойовиків (в основному БМП і БТР) – на північ від Саханки, в районі Озерянки, Оленівки та Олександрівки, на ділянці від Красногорівки до району на північ від Авдіївки (на останній ділянці в другій лінії також фіксується присутність танків терористів).

Тимчук також повідомив, що в районі н. п. Донецьк на Мінеральне та Яковлівку по кільцевій дорозі перекинута техніка і бойовики.

За даними Тимчука, в Петровському районі Донецька діє зведений підрозділ ("батальйон") бойовиків, який періодично відкриває вогонь по українських позиціях у районі н. п. Мар`їнка і Красногорівка. В цього підрозділу на озброєнні не менше 5 одиниць 82-мм мінометів, які періодично бойовики переміщують за допомогою кількох вантажівок, а також 7-8 одиниць ББМ.

Крім того, бойовики продовжують перекидати до Донецького аеропорту, на Спартак, Ленінське та район Горлівки підкріплення у вигляді озброєння та живої сили.

Тимчук також зазначив, що бойовики продовжують зміцнювати свої позиції по рубежу Саханка-Дзержинське-Заїченко. З боку Безіменного перекинуто ще 3 ББМ. Група "відмінно озброєних і оснащених бойовиків" (до взводу, 20-25 осіб) прибула в район Заїченко, додав він.

Водночас, за даними ІС, бойовики "ЛНР" продовжують таємно посилювати свої угруповання в районі Стаханова й на північ від Луганська.

Тимчук повідомляє, що терористи очікують прибуття на станцію "Краснодон" (Луганська область) ешелону з боєприпасами й "особливо важливий вантаж" із Російської Федерації.

"На залізничну станцію прибув автокран і вантажні автомобілі з причепами. Крім боєприпасів, із ешелоном прибуде "особливо важливий вантаж" (даних про характер вантажу в даний момент немає)", - повідомив Тимчук.

Він також зазначив, що різко була посилена охорона залізничної станції, фіксується велика кількість співробітників МДБ ("Міністерство держбезпеки" - ред)" терористів у цивільному.

Зазначимо, 1 грудня бойовики на Донбасі обстріляли власний підрозділ у селищі Зайцеве, щоб звинуватити українські сили у порушенні Мінських угод.

Ескалація насильства з боку російських найманців різко посилилася, починаючи з 8 листопада, коли група бойовиків з приблизно 20 осіб намагалася штурмувати українські позиції поблизу Майорська (Донецька область). Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

10 листопада диверсанти намагалися атакувати позиції українських військових у районі Новозванівки (Луганська область).

11 листопада президент Петро Порошенко повідомив, що військовослужбовці мають наказ давати відсіч ворогу у разі загрози їхньому життю.

12 листопада стало відомо, що російська сторона готує псевдоматеріали про "геноцид Україною російськомовного населення Донбасу", зокрема про нібито знищення українськими військовими близько 500 жителів села Сокільники Луганської області.

15 листопада українська сторона попередила місію ОБСЄ, що у разі подальшої ескалації ситуації на Донбасі сили АТО готові повернути на першу лінію оборони відведену артилерію.

25 листопада терористи з реактивних систем залпового вогню обстріляли непідконтрольну українській владі Горлівку з позицій в селища Спартак на околиці Донецька. У прес-центрі АТО розцінили такі дії бойовиків як спробу дискредитувати Збройні сили України.

Також зазначимо, що керівництво збройних сил Російської Федерації нещодавно реорганізувало 12-те командування резерву Південного військового округу у Центр територіальних військ, розташований у Новочеркаську. Відтепер саме ця структура здійснює безпосереднє керівництво 1-м та 2-м армійськими корпусами на території окремих районів Донецької і Луганської областей, тимчасово підконтрольних угрупованням "ДНР" та "ЛНР".

Протягом останнього часу бойовики, порушуючи Мінські домовленості, здійснюютьпровокативні обстріли українських позицій.

Зазначимо, що російські ЗМІ також намагаються безпідставно звинуватити українських військових у обстрілах місцевого населення. Такі факти свідчать про цілеспрямовані дії НЗФ ОРДО з дискредитації ЗС України, подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню і виконання Мінських домовленостей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: Авдіївка, атака окупантів, Силовики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]