Пт, 2024-04-19, 20:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:33
Синтезований вітамін Е сприяє розвитку раку легенів
Інші останні Новини світу

Надмірний прийом синтезованого вітаміну Е збільшує ризик виникнення раку легенів. Західні учені після спостереження за 77 000 пацієнтами відзначили, що довгостроковий прийом вітаміну Е в кількості хоч би 400 міліграм збільшує ризик на 28%, попереджає CyberSecurity.ru.

Приблизно такий же відсоток ризику і у курців. Раніше подібні попередження фахівці оголосили і щодо бета-каротину.

В результаті аналізу всіх цих даних учені ще раз попередили про те, що найбільш корисне і ефективне джерело вітамінів в організмі - це помірне, але регулярне поїдання різноманітних овочів і фруктів, де цей вітамін міститься, але в невеликих кількостях.

В рамках дослідження медики з Університету Колорадо спостерігали за пацієнтами у віці від 50 до 76 років і фіксували обсяги споживання вітаміну С, фолієвої кислоти і вітаміну Е. Спостереження велися впродовж 4 років. Під час спостережень у 521 людини розвинувся рак легенів.

Фахівці відзначають, що тут необхідно зробити знижку на те, що деякі з пацієнтів були курцями. Проте навіть якщо відкинути даний чинник, медики констатували, що жоден з трьох компонентів не мав такого стимулюючого впливу на розвиток раку, як вітамін Е.

Нагадаємо, що вітамін Е є важливим антиоксидантом. У природі існує у восьми різних формах (ізомерах), що відрізняються біологічною активністю і виконуваними в тілі функціями.

Як антиоксидант, захищає організм від шкідливого впливу токсинів, наприклад, молочної кислоти. Його брак може стати однією з причин млявості і недокрів'я.

Міститься в рослинному і вершковому маслах, зелені, молоці, яйцях, печінці, м'ясі, а також зародках злакових. Проте у великих дозах, на думку фахівців, цей елемент діє як прооксидант, що викликає зайві окислювальні процеси в клітинах і їх подальшу загибель.

Відзначимо, що вже досить давно вчені попереджають, що вітаміни в пігулках і в добавках не корисні, і навіть небезпечні для життя. Проте, фармацевтична індустрія не попереджає покупців про побічні ефекти цього продукту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1156 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]