Чт, 2024-04-18, 03:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:38
Сіонізм прирівняв до фашизму прем’єр-міністр Турції
Інші останні Новини світу
США, Ізраїль і ООН обрушилися з різкою критикою на прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, який у своїй промові поставив в один ряд сіонізм і фашизм, назвавши їх злочинами проти людства, повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на РБК .

Виступаючи в четвер у рамках п'ятого всесвітнього форуму Альянсу цивілізацій ООН у Відні, Ердоган заявив, що "як це є у випадку з сіонізмом, антисемітизмом і фашизмом, ісламофобія неминуче буде вважатися злочином проти людяності".

Необережна заява Ердогана може не тільки значно ускладнити відновлення відносин з Ізраїлем, але і серйозно нашкодити відносинам Анкари з Вашингтоном: держсекретар США Джон Керрі, який 1 березня прибув до Туреччини для обговорення актуальних регіональних питань, вже назвав ці слова образливими.

"Це було дуже образливо, чесно, називати сіонізм злочином проти людяності. Це руйнівним чином впливає на відносини. Я впевнений, що держсекретар дуже ясно покаже, наскільки він був приголомшений почутим", - сказав журналістам представник делегації Керрі.

Як зазначив представник Ради національної безпеки США Томмі Вітор, "характеристика сіонізму як злочину проти людяності ... невірна і образлива".

Раніше у п'ятницю прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав заяви Ердогана "безглуздими і брехливими".

Різко засудив висловлювання Ердогана і генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

"Шкода, що подібні образливі і ворожі зауваження пролунали з трибуни форуму, лейтмотивом яких повинна була стати відповідальність політичного керівництва", - навів слова Пан Гі Муна його представник.

Нагадаємо, в листопаді 2012 року прем’єр-міністр Турції назвав Ізраїль " терористичною державою".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: прем’єр-міністр Турції, фашизм, сіонізм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]