Пт, 2024-03-29, 17:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:47
Сирія провела випробування хімічної зброї - ЗМІ
Інші останні Новини світу

Сирія в серпні провела випробування хімічної зброї. Про цей факт написало в понеділок видання Der Spiegel. Мова йде про випробування ракет і танкових снарядів, можливо, оснащених хімічними боєголовками, проведених сирійської армією.

Випробування проводилися на базі "Ас-Сафіра", яка розташована в пустельній місцевості на схід від Алеппо і є найбільшим полігоном хімзброї в Сирії. Всього було запущено п'ять або шість ракет і снарядів. Журнал зазначає, що на полігон було доставлено вертольотом офіцерів іранського Корпусу вартових ісламської революції - вони, ймовірно, виступали в ролі спостерігачів.

Раніше в ЗМІ повідомлялося про роботу на базі "Ас-Сафіра" фахівців з Ірану і Північної Кореї. Крім того, місяць тому звичайну охорону бази замінили на бійців елітних підрозділів 4-ї дивізії, передає NEWSru.co.il.

Зазначимо, світова спільнота висловлює серйозну занепокоєність у зв'язку з нещодавніми повідомленнями сирійської влади про можливе застосування хімічної зброї. У липні прес-служба опозиційної Сирійської вільної армії поширила заяву, за якою частина арсеналу і обладнання для виготовлення зброї була перевезена в аеропорти, розташовані біля кордонів Сирії, тобто урядові запаси хімічної зброї, ймовірно, перебувають в безпосередній близькості від кордонів сусідніх держав.

Наприкінці серпня президент США Барак Обама заявляв, що може ухвалити рішення про військове втручання в ситуацію в Сирії, якщо в регіоні виникне загроза застосування хімічної або біологічної зброї. Тижнем пізніше загони британського спецназу були закинуті на територію Сирії для встановлення точного місцезнаходження складів хімічної і біологічної зброї та їхньої можливої ліквідації.

На початку вересня повідомлялося, що уряд Сирії розосередив запаси хімічних озброєнь по різних складах на території країни. Мова йде про декілька сотень готових хімічних боєприпасів і вихідних компонентів, які розміщено на щонайменше 20 складах. Отже, завдання з нейтралізації хімічної зброї у разі колапсу режиму Башара Асада може стати набагато складнішим, ніж передбачалося раніше.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 2413 | Додав: adminA | Теги: Сирія, випробування хімічної зброї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]