Сб, 2024-04-20, 09:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:52
Сирійська артилерія буквально стирає в порошок опозиційний Хомс
Інші останні Новини світу

Сирійська армія в п'ятницю, 17 лютого, відновила артилерійський обстріл міста Хомс. Як передає AFP з посиланням на очевидців, ця атака стала найпотужнішою за два тижні обстрілів.

Опозиційний лідер Хаді Абдулла заявив агентству, що рівень насильства з боку влади досяг "крайнього, небаченого досі рівня".

кількість військових літаків і літаків-розвідників, передає "Lenta.ru".

Урядові війська штурмують Хомс з початку лютого, при цьому використовуються бронетехніка, міномети та інше важке озброєння. Жертвами обстрілів стали вже кілька сотень людей.

Влада неодноразово спростовувала свою причетність до бійні і покладала відповідальність на групи "озброєних бойовиків".

Напередодні, у четвер, 16 лютого, Генасамблея ООН більшістю голосів ухвалила резолюцію, засудивши владу Сирії за військові дії проти збройної опозиції і загибель мирних громадян, а також підтримавши заклик Ліги арабських держав до відставки сирійського лідера Башара Асада. Проти резолюції виступили Росія та Китай.

Нагадаємо, заворушення в Сирії почалися 11 місяців тому і тривають досі. За даними ООН, відтоді в сутичках загинули 5,5 тисячі людей, ще понад 25 тисяч стали біженцями. Дамаск стверджує, що в країні діють збройні формування, яких підтримують "ззовні", від рук яких загинули понад 2 тисячі військовослужбовців.

На початку січня президент Сирії Асад заявив, що законодавці країни підготували низку законопроектів, які передбачають реформи соціальних і політичних інститутів. Пізніше Асад призначив референдум щодо нової конституції, але у відставку подавати не збирається.

4 лютого, Росія і Китай наклали вето на резолюцію Ради Безпеки ООН щодо Сирії, що викликало хвилю обурення з боку Заходу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1069 | Додав: adminA | Теги: Сирійська артилерія буквально стира | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]