Чт, 2024-04-18, 21:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:52
Сирійська опозиція готова сісти за стіл переговорів
Інші останні Новини світу
Лідер Національної коаліції сирійських революційних і опозиційних сил (НКСРОС) Ахмад Джарба підтвердив, що опозиція готова взяти участь у міжнародній конференції з Сирії у Женеві ("Женева-2"), повідомляє Інтерфакс з посиланням на заяву прес-секретаря генсека ООН Мартіна Несіркі.

"Генеральний секретар привітав готовність пана Джарби направити делегацію на женевську конференцію, і рекомендував НКСРОС зв'язатися з іншими опозиційними групами, щоб узгодити склад єдиної делегації", - сказав дипломат журналістам.

Він зробив цю заяву після першої зустрічі генерального секретаря організації Пан Гі Муна з главою сирійської опозиції, що відбулася в штаб-квартирі ООН.

За словами Несіркі, генсек "підкреслив необхідність початку серйозного діалогу якомога швидше, а також важливість відповідальності за військові злочини".

Раніше Пан Гі Мун згадував, що в Сирії скоєно "безліч злочинів проти людяності".

На конференції, яка запланована на листопад 2013 року, планується обговорити питання про формування коаліційного уряду в Сирії за участю представників нинішньої влади і опозиції. Спостерігачі відзначають, що досягти домовленості з даного питання буде вкрай складно.

Сирія не погодиться з формуванням коаліційного уряду без участі в ньому нинішнього президента країни Башара Асада, заявив сирійський міністр закордонних справ Валід Муаллем.

"Для сирійського народу Башар Асад є обраним президентом країни до 2014 року, коли відбудуться нові президентські вибори" , - сказав він в інтерв'ю агентству АР.

Сирійська опозиція, продовжує наполягати на відході Асада. З аналогічними вимогами неодноразово виступали на різних рівнях американські та західні офіційні представники.

Експерти також звертають увагу на серйозні розбіжності в стані самої сирійської опозиції, частина опозиційних угруповань не визнає НКСРОС в якості свого законного представника.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: сирійська опозиція, сісти, стіл переговорів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]