Чт, 2024-03-28, 23:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:46
Сирійські повстанці дали Асаду на виконання плану Аннана 48 годин - ЗМІ
Інші останні Новини світу

Сирійські повстанці пред'явили ультиматум президенту Башару Асаду. Як передає "Iнтерфакс-Україна" з посиланням на міжарабський канал Al Arabiya, йому дали 48 годин на виконання плану з врегулювання ситуації в країні.

"Об'єднане командування Вільної сирійської армії оголошує, що дає режиму останні 48 годин для виконання резолюцій Ради безпеки ООН", - заявив полковник Касим Саадеддін у відеозверненні на radymo.com.

Представник повстанців пояснив, що Асад повинен дотримуватися плану спецпосланця ООН по Сирії Кофі Аннана, в іншому випадку його чекають наслідки.

"Ультиматум закінчиться в п'ятницю в 12:00 (за місцевим часом), після чого ми будемо вільні від всіх зобов'язань і будемо захищати мирних жителів, їхні будинки і міста", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, схвалений сторонами і світовим співтовариством так званий "план Аннана" почали реалізовувати в квітні. Першим кроком стала угода про припинення вогню. Для контролю за його дотриманням в Сирію прибули близько 70 спостерігачів ООН. Однак це не привело до зменшення насильства.

Нагадаємо, що останній найбільший трагічний інцидент в Сирії стався 25 травня в місті Хула, де внаслідок влаштованої бійні загинули щонайменше 108 мирних мешканців, серед яких 34 дитини.

За даними опозиціонерів та вцілілих очевидців, людей розстрілювати солдати урядової армії. Водночас Дамаск наполягає, що масові вбивства в Хулі здійснили "озброєні терористи", які таким чином нібито намагаються зірвати угоду про припинення вогню і спровокувати збройне втручання західних країн.

Авторитетний релігійний діяч із Саудівської Аравії, імам Алі аль-Рабіеї має намір виплатити майже півмільйона доларів тому, хто зможе ліквідувати сирійського президента Асада.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: Асаду, плану Аннана 48 годин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]