Пт, 2024-03-29, 06:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:10
Сирійські повстанці влаштували грандіозний теракт у Дамаску
Інші останні Новини світу
Сирійські повстанці з ісламістської "Бригади аль-Нусра" відзвітували про проведення успішної операції проти Розвідувального управління ВПС - елітної сирійської спецслужби, повідомляє Lenta.ru.

Згідно з цими даними, напад стався в ніч проти 9 жовтня в дамаському районі Хараста, розташованому на північний схід від центру столиці.

Вантажівка, за кермом якої перебував смертник, протаранила ворота штаб-квартири спецслужби і вибухнула у дворі. Машина була навантажена дев'ятьма тоннами вибухівки. За 25 хвилин повстанці відправили до місця вибуху "швидку допомогу" з іще однієї тонною вибухівки. Цей автомобіль вибухнув під час пошуково-рятувальних робіт, що вже почалися. Завершилася операція обстрілом руїн будівлі спецслужби зі стрілецької зброї і мінометів.

Достеменної кількості жертв серед сирійських військових і мирних жителів поки що не знають. На думку очевидців, загиблих і поранених має бути "дуже багато". Перший вибух був такої сили, що його почули і відчули аж у кількох районах Дамаска.

Сирійська влада визнала факт нападу на штаб Розвідувального управління ВПС, проте не стала розповідати про його наслідки.

Останнім часом сирійські повстанці все частіше беруть на озброєння диверсійну тактику, яку використовували іракські бойовики в ході боротьби проти американської окупації. Так, напади за участю смертників і замінованих автомобілів у Сирії вже перестали бути рідкістю.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 918 | Додав: adminA | Теги: теракт у Дамаску, Сирійські повстанці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]