Чт, 2024-03-28, 15:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:49
Ситуацією з пресою в Україні Порошенко незадоволений. ВІДЕО
Інші останні Телевізійні новини

Президент Петро Порошенко не задоволений ситуацією з пресою в Україні і заявляє, що розслідування вбивства Павла Шеремета є важливим тестом для правоохоронних органів України. Про це він заявив на форумі YES у п'ятницю, 16 вересня, передає "Українська правда".

"Чи я задоволений ситуацією з пресою? Ні! Не має бути, щоб президент втручався в ситуацію щодо нападу на канал "Інтер" – це неприйнятно", - зазначив він.

Він також заявив, що не може миритися з убивством одного з керівників "Української правди" Павла Шеремета.

"Я не можу прийняти вбивства Павла Шеремета, якого я особисто знав", - наголосив він.

"Що я можу зробити - це за годину чи за дві після того, як це сталося (вбивство Шеремета - ред.) - подзвонити американським партнерам і запросити агентів ФБР, щоб допомогли провести розслідування, дали експертів, які могли б зробити всі розшукові роботи і просто додати прозорості в це розслідування", - сказав він.

"Звичайно, проблема, коли вибухає машина журналіста посеред вулиці в центрі Києва – це терористичний акт, і це може статися в будь-якій країні, але український президент, український уряд, українські правоохоронні органи повинні показати ефективність і прозорість цього розслідування", - зазначив він.

Порошенко додав, що знав Шеремета багато років, цінував його за те, що він приїхав в Україну з Росії і допомагав у ці важкі часи дуже професійною роботою.

"Це дуже важливий тест для внутрішніх органів України, як пройде це розслідування", - наголосив президент.

Він також додав, що потрібно покращити безпеку на вулиці, тому триває реформа поліції, безпекового сектору, армії тощо.

Нагадаємо, Шеремета було вбито 20 липня в центрі Києва в результаті підриву автомобіля. Слідство розглядає професійну діяльність Шеремета як основну версію вбивства.

Також вивчаються ще три версії: особисті неприязні стосунки, дестабілізація обстановки в Україні та помилка вбивць, метою яких могла бути цивільна дружина журналіста Олена Притула, оскільки автомобіль був її власністю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1123 | Додав: adminA | Теги: україна, преса, ситуація, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]