Чт, 2024-03-28, 21:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:07
Ситуація у зоні АТО залишається складною. Окупанти зазнають втрат. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу один український військовослужбовець загинув, четверо поранені, повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій загинув один український військовослужбовець, ще четверо отримали поранення", - повідомив він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

На Луганському напрямку за минулу добу було зафіксовано 7 обстрілів українських позицій. Противник активно застосовує гармати і міномети. Ворожі обстріли велися в Попаснянському районі, а також у населених пунктах Кримське і Золоте.

На донецькому напрямку противник здійснив 34 обстріли, кожен другий - з важкого озброєння. Так, бойовики активно вели обстріл на Світлодарській дузі із застосуванням 122-мм і 152-мм гаубиць.

Крім того, противник обстрілював позиції української армії під Луганським, Зайцевим, біля Авдіївської промзони, на ділянці фронту Горлівка - Ясинувата.

На маріупольському напрямку противник понад 6 годин вів обстріл позицій української армії в Новотроїцькому. Також ворожі провокації відбувалися в Красногорівці, в районі Докучаєвська, в районі Старогнатівки, Павлополя. Всього за минулу добу тут було зафіксовано 17 обстрілів, 8 - з важкого озброєння.

Протягом тижня сили АТО знищили 30 військовослужбовців російських окупаційних військ - розвідка

Протягом минулої доби силами АТО було вбито трьох членів диверсійно-розвідувальних груп ворога, ще п'ятьох диверсантів було поранено. Крім того, три бойовики підірвалися на власній міні. Про це повідомило на своїй сторінці у Facebook Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"30 червня ц.р. знищено трох та поранено п’ятьох військовослужбовців розвідувальних підрозділів 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК, а також 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го АК, які діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп", - йдеться у повідомленні.

В розвідці також додали, що вчора внаслідок підриву на власній міні натяжної дії отримали поранення троє бойовиків з так званого 3-го мотострілецького батальйону 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ.

А протягом тижня сили АТО знищили 30 військовослужбовців російських окупаційних військ. Про це на брифінгу повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький.

"Головне управління розвідки протягом тижня зафіксувало загибель 30 та поранення 37 військовослужбовців російських окупаційних військ", - сказав він.

За словами Скібіцького, значні втрати серед особового складу 1-го та 2-го армійських корпусів негативно впливають і на морально-психологічний стан особового складу, що призводить до дезертирства, передає УНІАН.

"За минулий тиждень кількість осіб, які залишили підрозділи окупаційних формувань становить 22 особи. Переважна більшість з них є громадянами РФ, в тому числі - кадрові російські офіцери", - додав представник розвідки.

У зв’язку з цим, за його словами, російське командування розпочало реалізацію комплексу заходів щодо недопущення можливості безконтрольного переміщення військовослужбовців з тимчасово окупованих територій до РФ.

"Одним з основних заходів на цьому шляху є введення єдиної електронної бази військовослужбовців окупаційних військ для того, щоб повністю контролювати їхні переміщення в основному з території України до РФ", - повідомив Скібіцький.

За словами Скібіцького, ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на сьогодні залишається складною.

"Ситуація в зоні проведення АТО на сьогоднішній день залишається складною та характеризується продовженням спроб витіснення сил АТО з зайнятих ними позицій у районах Авдіївки, Мар’їнки, Новотроїцького та так званого Світлодарського виступу", - сказав Скібіцький.

Крім того, за його словами, розвідка фіксує значну кількість порушень російськими окупаційними військами Мінських домовленостей стосовно відведення важкого озброєння та режиму припинення вогню, а також активне ведення противником усіх видів розвідки, у тому числі, зі застосуванням БПЛА та диверсійно-розвідувальних груп.

"Також триває накопичення озброєння, військової техніки, боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів та інших засобів, які постачаються з території РФ", - додав представник розвідки.

Також, за його словами, окупаційні війська активно проводять заходи бойової підготовки підрозділів та частин 1-го АК та 2-го АК у рамках літнього періоду навчання.

Упродовж минулої доби зафіксовано 58 випадків відкриття вогню бойовиками, з них 34 на Донецькому, 17 на Маріупольському та 7 - на Луганському напрямках.

Нагадаємо, 29 червня на ділянці Бахмут - Дебальцеве відбувся 10-годинний бій: окупанти зазнали серйозних втрат.

28 червня в результаті операції українських розвідників взято в полон 8 бойовиків.

Раніше українські військові розповіли, як окупанти маніпулюють режимом тиші.

А в штабі АТО повідомили про посилення обстрілів. "Інтенсивність вогню можна порівняти із ситуацією станом на серпень 2015 року", - зазначили там 23 червня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: окупанти, зона АТО, ситуація, Втрати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]