Пт, 2024-04-19, 02:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:09
Ситуація в зоні АТО різко загострилася. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Вчора обстановка в зоні АТО різко загострилась, противник повернувся до тактики широкомасштабного застосування важкого озброєння, як це було влітку.

Про це заявив речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник під час брифінгу.

"Зокрема, за минулу добу незаконні збройні формування використовували міномети, 122-мм артилерію, танки і установки "Град". В основному, ці обстріли були неприцільними", - повідомив він.

У той же час, за словами речника, такі дії свідчать про наміри противника викликати ескалацію конфлікту і зірвати Мінські домовленості.

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу загиблих серед українських військових немає, п'ятеро дістали поранень, повідомив Мотузяник.

На луганському напрямку був зафіксований один обстріл - у Станиці Луганській. Противник, засівши на правому березі Сіверського Дінця, зробив кілька пострілів з протитанкового гранатомета.

На донецькому напрямку противник застосував широкий спектр озброєнь на Светлодарской дузі поблизу села Луганське. Зокрема, там було два обстріли з 82-мм міномети, бойовики застосували БМП, здійснили постріли з ПТУРа. Аналогічна ситуація на півночі Горлівки – в Зайцевому та Майорску, де також зафіксовано мінометний обстріл і роботу ворожих снайперів.

"Загострилася ситуація на ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої. Зафіксовані численні провокації окупантів у селі Новгородське. Поблизу Верхньоторецького близько двох годин тривав потужний обстріл з танків, 120-мм мінометів та іншого, менш потужного озброєння", - зазначив спікер АП.

Найбільш гарячою точкою в зоні АТО, як і раніше, залишаються західні околиці Донецька. У Пісках зафіксовано 14 епізодів порушення режиму тиші, зокрема обстріл з 122-мм гармат і 120-мм мінометів.

"Також противник тричі застосував реактивні установки "Град", які вони ховають у селі Старомихайлівка на лінії зіткнення. Ворожі ракети приземлились поблизу с. Зоряне Мар'їнського району. Постраждалих при цьому не було", - зазначив Мотузяник.

Порушувався режим тиші та на інших ділянках фронту - в Авдіївці, Опитному, Мар'їнці.

На маріупольському напрямку обстріли були зафіксовані лише в с. Широкине.

Раніше близько 100 бойовиків атакували наші позиції в районі Майорська. Підрозділи Збройних Сил України дали відсіч противнику зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів, не заборонених мінськими домовленостями.

Напередодні повідомлялося, що неподалік селища Зайцеве відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожою диверсійно-розвідувальною групою.

У штабі відзначають розширення географії бойових дій. Так, станом на 8 грудня на лінії розмежування спокійних ділянок не було.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 731 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, ситуація, різко загострилася | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]