Пт, 2024-03-29, 11:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:56
Ситуація в зоні АТО загострюється. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України за минулу добу один український військовослужбовець був поранений, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"НЗФ практично без перерви обстрілювали сили АТО після заходу сонця з гранатометів, великокаліберних кулеметів. Унаслідок одного з таких обстрілів один український воїн був поранений, інших втрат не було", - сказав він на брифінгу в Києві в середу.

За словами Лисенка, ситуація в зоні проведення операції загострюється. "Противник епізодично застосовував міномети, також був обстріл із танка. Сили АТО відкривали вогонь у відповідь на найбільш зухвалі провокації", - зазначив він.

Лисенко поінформував, що на донецькому напрямку провокації мали місце на всій лінії фронту, біля с. Зайцевого позиції українських військових були обстріляні з 82-мм мінометів двічі, також противник застосував міномети в районі с. Троїцького, там було випущено 20 мін. "Найгарячішою точкою" на цьому напрямку був район донецького аеропорту, де також активізувалися снайпери, за добу було сім снайперських обстрілів. У районі Пісків стріляли з танка.

Лисенко зазначив, що на маріупольському напрямку неспокійно було в районі Мар’їнки та Красногорівки. На луганському напрямку режим тиші не порушувався.

Раніше повідомлялося, що основні бойові дії в зоні АТО розгортаються на Донецькому напрямку - там бойовики скоїли цілу серію збройних провокацій на відрізку від Авдіївки до Пісків. Крім того, розвідка зазначала, що в районі міста Торез почали навчання танкові і мотострілкові підрозділи 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ. Після тривалого часу провокативних обстрілів сил АТО ситуацію на лінії розмежування можна схарактеризувати як "бойові дії низької інтенсивності".

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що терористичні угруповання на Донбасі хочуть захопити більше території, але Україна готова дати їм відсіч. "Якщо вони будуть порушувати Мінські угоди і будуть вести себе агресивно, перейдуть у наступ, то нам є чим їм відповідати", - сказав міністр.

Нагадаємо, 13 січня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, який мав бути запроваджений негайно. Перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (того ж дня, коли бойовики увійшли до села Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), була досягнута домовленість про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. Однак через 11 годин після досягнення такої домовленості бойовики застосували проти сил АТО "Гради".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 693 | Додав: adminA | Теги: загострюється, зона АТО, ситуація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]