Пт, 2024-03-29, 16:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:03
Скандал, бійка, голосування - закон про реінтеграцію Донбасу
Інші останні Офіційні новини

Засідання Верховної Ради учора знову завершилося блокуванням трибуни та бійкою.

Цього разу надлишкові емоції депутатів викликав проект так званого Закону про реінтеграцію Донбасу, поданий Петром Порошенком.

Ключовим моментом, який розділив депутатський корпус, стала згадка у частині 1 ст. 7 про т.з. мінські угоди. Голова РНБО Олександр Турчинов навіть прирівняв дії «Самопомічі» до державної зради.

Учора Закон так і не проголосували. Однак вже сьогодні вранці 233 народні депутати підтримали законопроект, щоправда, без згадки про суперечливу норму. Голосування вже традиційно супроводжувалося депутатською штовханиною біля трибуни.  

TruUA спробував розібратися у основних положеннях документу.   

Зокрема у документі йдеться, що застосування Російською Федерацією збройної сили проти України становить злочин збройної агресії.   

Тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей визначаються сухопутна територія та її внутрішні води, де встановили контроль збройні сили РФ та її окупаційна адміністрація.   

Окупованими визнаються внутрішні морські води і територіальне море України, що прилягає до цієї території, а також повітряний простір над ними.  

Метою державної політики є звільнення цих територій, відновлення конституційного ладу, захист прав українців, які постраждали від російської агресії.  

Безпосереднє керівництво силами та засобами ЗСУ, МВС, Нацполіції тощо із стримування і відсічі російської збройної агресії покладається на Об’єднаний оперативний штаб Збройних Сил України.  

Органи військового управління, з’єднання, військові частини і підрозділи Збройних Сил України можуть залучатися в мирний час, вони мають право застосовувати і використовувати зброю та бойову техніку для забезпечення суверенітету України.  

Закон діє без шкоди для суверенного права України на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Автономної Республіки Крим та міста Севастополь та заходів, спрямованих на повне відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаному кордоні.  

Таким чином Закон визначає статус та основи правових взаємовідносин із тимчасово окупованими районами Донбасу. Закон вже викликав паніку у російських кураторів ОРДЛО. Міжнародні спільноти поки утримуються від оцінок даного законопроекту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 736 | Додав: adminA | Теги: голосування, скандал, бійка, закон про реінтеграцію Донбасу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]