Пт, 2024-04-19, 06:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:08
Скандал: Федерація легкої атлетики привласнила "легкі" гроші
Інші останні Кримінальні новини
Скандал у Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) досяг свого апогею. Спеціальна комісія Державної служби молоді та спорту виявила нецільову розтрату коштів чиновниками і керівниками збірної на суму 1 мільйон 315 тисяч гривень.

Про це заявив голова держслужби молоді та спорту Равіль Сафіуллін:

"Третього вересня в Державній службі молоді та спорту була створена комісія на чолі з моїм першим заступником Сергієм Глущенком. Перед нею стояло завдання перевірити факти правопорушень у діяльності ФЛАУ, викладених у зверненні до нас великої групи спортсменів-легкоатлетів. І вже по завершенні першого проміжного етапу роботи було виявлено невідповідність інформації фактичної і представленої у звітних документах федерації. Продовживши розслідування, ми отримали чіткі цифри, які, м'яко кажучи, здивували.

Зокрема, на останній передолімпійський збір у Кисловодську Держслужба виділила 68 тис доларів. З них видатки на суму 21 тис виявилися не підтверджені документально. Точніше, підтверджені, але на бланках бази в Кисловодську, яка давно вже не функціонує. Їх надав керівник української делегації, старший тренер національної команди Костянтин Степанцов.

Подальший хід розслідування виявив, що у період з квітня 2011-го по липень 2012 року, згідно з наданими документами, таких зборів у Кисловодську було проведено дванадцять. Запит же до Росії спростував цю інформацію на корені. Перевірка показала, що жоден зі зборів не було проведено на тій базі і в тих умовах, про які йшлося у звіті. Тобто, наші легкоатлети в Кисловодську справді бували, але знімали житло в приватному секторі і тренувалися незрозуміло де. Всього ж надійшло підтвердження фальсифікації звітних фінансових документів на суму 1 млн 315 тис гривень.

Не знаю, як назвати "винахідливість" Степанцова і ставлення до неї керівництва ФЛАУ: "повірили - не повірили?" У будь-якому випадку це сумно, тому я не знімаю відповідальності і з себе. Але в результаті озвученого вище, ми видали накази про звільнення держтренера з легкої атлетики Валерія Александрова і головного тренера збірної України Олександра Апайчева.

Костянтин Степанцов тепер перебуває на лікарняному, тому рішення щодо нього буде прийнято після його ознайомлення з актом комісії і наданням пояснень. Також уточнюються деякі факти щодо начальника національної команди Руслана Руссу", - сказав Сафіуллін.

Нагадаємо, що скандал навколо збірної України з легкої атлетики розгорівся ще наприкінці липня, незадовго до старту Олімпіади в Лондоні. Телеканал "1+1" тоді показав сюжет про те, в яких умовах українські легкоатлети готуються до Ігор. Перед вильотом до Великобританії вони були змушені жити і тренуватися на спортивній базі "Святошин" під Києвом. Там було відсутнє повноцінне харчування і питна вода, номери, душові та туалети перебували в аварійному стані, а умов для підтримання спортивної форми не було взагалі.

Згодом спортсмени, які запрошували журналістів на базу, серед яких, зокрема, були медалістки Олімпіади-2012 Ольга Саладуха (потрійний стрибок) та Єлизавета Бризгіна (естафета 4х100 м), повідомили, що за критику на адресу керівництва Федерації легкої атлетики України їм тепер погрожують непотраплянням на важливі змагання.

Вже після Ігор-2012 близько ста спортсменів, які входять до ФЛАУ, підписалися під офіційним зверненням до Державної служби у справах молоді та спорту, в якій звинуватили керівництво Федерації в нецільовому витрачанні коштів, виділених на підготовку олімпійців до Ігор у Лондоні.

Головною вимогою спортсменів стала відставка керівництва організації і збірної на чолі з президентом Федерації легкої атлетики (ФЛАУ) Валерієм Борзовим, головним тренером Олександром Апайчевим і державним тренером Валерієм Александровим (двоє останніх також обіймають посади віце-президентів організації).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1126 | Додав: adminA | Теги: скандал, Федерація легкої атлетики, легкі гроші | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]