Сб, 2024-04-20, 14:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:59
Скандал у Швеції: на картині король їсть піцу, розкладену на тілі оголеної жінки
Інші останні Новини світу
У Швеції розгорівся гучний скандал навколо роботи відомої художниці і фотографа Елізабет Ольсон Валін, представленої на одній з виставок у Белграді. Жінка зобразила шведського короля Карла XVI Густава, який поїдає піцу з оголеного тіла поп-співачки Камілли Хенемарк, з якою у нього раніше нібито був роман. Вельми образливо зображена на картині і королева Швеції - вона, повзаючи на колінах, витирає з підлоги зображення свастики, пише NEWSru.com.

"Існують межі терпінню. Ця робота образлива і шкідлива, вона несе погані наміри", - заявив представник двору в офіційному повідомленні.

Однак смілива художниця вибачатися за свій твір не збирається. За її словами, король проводив багато часу в підозрілих закладах, а її робота "показує, як обходяться з жінками в клубах подібного штибу".

Як стверджує Валін, її твір було навіяно книгою Томаса Сйоберга, Тове Мейєра і Деан Раушера "Карл XVI Густав - монарх мимоволі", що побачила світ у 2010 році і повідала про гріхи молодості шановного короля. Саме з неї були взяті образи відомих чоловіків, що оточують короля на картині, також звідти інформація про роман короля з Каміллою Хенемарк.

"Це справді потужний образ, а, раз побачивши, образи важко стерти зі своєї свідомості", - заявляє Валін.

Втім, жінка підкреслила, що вона зовсім "не затята антироялістка", проблема в іншому: в Швеції, на її думку, бракує витонченої культури сатири. "У нас в Швеції сатири дуже мало. Вона недостатньо розвинена. Ми не сміємо висловлювати свою думку і вже тим більше вступати в дискусію", - пояснила вона.

Тим часом підтримати "сатиру" в Швеції, опублікувавши її, вирішив шведський журнал Tiden. При цьому його видавець Даніель Сухоне підкреслив, що готовий навіть понести покарання за своє рішення, якщо того зажадає закон.

Зовсім нещодавно французький щотижневий журнал Charlie Hebdo опублікував на обкладинці журналу імама на інвалідному візку, якого везе ортодоксальний іудей. У самому журналі містяться карикатури з оголеним пророком Мухаммедом. Скандальний тижневик був розпроданий практично у всіх кіосках. Після цього влада Франції вирішила тимчасово закрити свої посольства і школи в 20 країнах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1101 | Додав: adminA | Теги: піцу, Швеції скандал, оголеної жінки, Король | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]