Вт, 2024-04-23, 11:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:38
Скарбника правлячої партії звинувачують у відмиванні грошей - скандал в Іспанії
Інші останні Новини світу
У Іспанії проходять мітинги з вимогами до міністрів економічного блоку, котрих звинувачують в корупції, піти у відставку.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой пообіцяв розслідувати звинувачення в корупції на адресу правлячої Народної партії.

"Якщо я отримаю достовірні відомості про негідну поведінку членів нашої партії, то моя реакція буде жорсткою", - заявив Рахой, повідомляє Euronews.

В п'ятницю увечері сотні людей влаштували демонстрацію протесту перед штаб-квартирою Народної партії в Мадриді.

Протягом декількох останніх днів в ЗМІ з'являлися повідомлення про те, що на рахунку в швейцарському банку у колишнього скарбника партії Луіса Барсенаса лежали 22 млн євро. Про це стало відомо минулого тижня в результаті судового розгляду, який почався в 2009 році.

Опозиція закликає міністра фінансів Крістобаля Монторо піти у відставку.

"Якщо Барсенас користувався податковою амністією для відмивання грошей, то глава мінфіну повинен скласти з себе повноваження", - заявив лідер партії соціалістів Альфредо Перес Рубакальба.

Функціонерів правлячої партії звинувачують в участі в корупційній схемі, за якою великі будівельні та інші компанії, можливо, передавали керівництву Народної партії гроші за отримані урядові контракти.

Відзначимо, рівень безробіття в Іспанії - один з найвищих в ЄС.

Восени в країні пройшли акції протесту проти заходів жорсткої економії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: відмиванні грошей, скарбника, Скандал в Іспанії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]