Пт, 2024-04-19, 17:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:05
Скасування віз для українців європарламентарі очікують вже цього року, але після виконання всіх умов
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Члени Європейського парламенту Петрас Ауштрявічюс і Марк Демесмаекер вважають, що Ризький саміт "Східного партнерства" має стати майданчиком для прояву солідарності європейських держав з Україною, яка зараз перебуває під тиском війни.

"Ми очікуємо скасування віз для українців вже в 2015 році", - заявили вони на брифінгу в Києві, передає "Сегодня.ua".

Європарламентарі підкреслили, що скасування візового режиму відбудеться після того, як Україна виконає всі необхідні умови, зокрема, запровадить біометричні паспорти і інтегровану інформаційну систему для контролю осіб, які перетинають український кордон, а також візьме міжнародні конвенції з боротьби з організованою злочинністю.

Також для безвізового режиму Україні необхідно відновити контроль над державним кордоном.

"Ми можемо визнати певні адміністративні лінії, враховуючи реальний стан речей, однак не нові кордони. Ми укладаємо угоди з однією єдиною Україною", - уточнив Ауштрявічюс.

Зазначимо, президент України Петро Порошенко розраховує на чітку і відверту позицію Євросоюзу в питанні перспектив запровадження безвізового режиму для громадян України. Порошенко зазначив, що наполягає у відносинах з ЄС на відвертій розмові щодо перспектив безвізового режиму.

"Відверта і чесна розмова полягає в наступному: дайте дату, з якої ви готові вводити. Наприклад, 1 січня 2016 року. Дайте вичерпний список кроків, які має здійснити Україна", - зазначив він.

Раніше Верховна Рада закликала держави-члени ЄС підтримати Україну в питанні безвізового режиму та назвати чіткі терміни скасування віз.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: умов, цього року, скасування віз, українців, європарламентарі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]