Чт, 2024-04-25, 14:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:06
Скасувати візи для українців Канада поки що не готова
Інші останні Туристичні новини

Владна у Канаді Ліберальна партія не розглядала проекту резолюції про безвізовий режим для українців під час з’їзду у Вінніпезі. Про це повідомили Радіо Свобода в посольстві України в Канаді 30 травня.

"Сам факт, що такий проект документу з’явився, є надзвичайно важливим. Поступово накопичується певна кількість ініціатив "знизу", які говорять про те, що питання безвізового режиму з Україною треба вирішувати", – сказав радник посольства України в Канаді Марко Шевченко.

Як зауважують у Департаменті з імміграції, біженців та громадянства уряду Канади, Україна наразі не відповідає критеріям для скасування віз.

"Політичні рішення Канади стосовно віз ухвалюються на основі окремої оцінки кожної з країн. Департамент з імміграції, біженців та громадянства уряду Канади продовжує моніторити ситуацію в Україні, однак Україна нині не відповідає критеріям для скасування віз", – сказала речниця Департаменту Ненсі Керон.

"Ми продовжуємо розвивати послуги, які допоможуть українцям подорожувати в Канаду з багаторазовими візами", – зазначила вона.

Скасувати короткочасні візи українцям для туристичних та бізнесових потреб до Дня незалежності України 24 серпня запропонували представники Ліберальної партії Канади з провінції Саскачеван.

І хоча питання так і не було розглянуто, це був єдиний проект резолюції, що стосувався б однієї країни, наголошує Марко Шевченко.

Нагадаємо, в 2015 році Канада почала видавати українцям багаторазові візи терміном на 10 років.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: візи, українці, Канада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]