Пт, 2024-03-29, 15:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:17
Схему Ягланда ПАРЄ зламала та розгляне питання санкцій щодо Росії цього тижня
Інші останні Новини Європейського Союзу

ПАРЄ зламала схему Ягланда та розгляне питання санкцій щодо Росії цього тижня

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи відкинуло пропозицію не розглядати "російське питання" на поточній сесії та відкласти його розгляд на рівень одного з керівних органів ПАРЄ – постійного комітету асамблеї

Про це розповіли "Європейській правді" кілька джерел у складі Бюро.

Як відомо, на цій сесії Асамблея має розглянути пропозицію про внесення змін до регламенту, щоби максимально ускладнити поновлення санкцій проти делегації будь-якої держави-члена. Внесення цих змін є вимогою Росії – лише за цієї умови РФ повернеться до роботи в ПАРЄ і відновить сплату внесків. Однак ані прибічники, ані противники РФ не мають впевненості у своєму успіху.

Через це, за словами депутатів, керівництву ПАРЄ запропонували взагалі відмовитися від розгляду питання санкцій на сесії та доручити його розгляд так званому Постійному комітету – одному з керівних органів ПАРЄ, що збереться у Гельсінки 23 листопада. До "посткому" входить значно менше депутатів, їх позиція більш прогнозована, а його засідання не привертає уваги преси. Розгляд російського питання на рівні посткому практично гарантував би ухвалення санкційного рішення на користь росіян.

Перенесення розгляду питання підтримав також генсек РЄ Ягланд, однак більшість членів Бюро ПАРЄ висловилися проти такого сценарію.

"Ця пропозиція пролунала, але зустріла шалений опір", - розповів один зі співрозмовників ЄП.

Присутні на засіданні також розповіли, що депутати розкритикували Ягланда за сумнівний юридичний висновок про незаконність санкцій, підготовлений без участі ПАРЄ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 774 | Додав: adminA | Теги: ПАРЄ, РФ, питання санкцій, схема Ягланда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]