Чт, 2024-03-28, 19:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:26
Східна та Південна Україна потерпає від негоди. ВІДЕО
Інші останні Прогноз погоди
В Україні лютує негода. В епіцентрі сильних дощів з вітрами опинилися східні і південні регіони. Сильні дощі і штормовий вітер пройшлися по півострову Крим. Помітно похолодало, а вулиці Сімферополя залило так, що люди ходили по коліно у воді. У Луганську знеструмлено частину житлових будинків, вивернуто з корінням дерева, що простояли багато років, поламано ліхтарі вуличного освітлення.

Такі наслідки стихії, що лютувала в Луганську в ніч проти 29 серпня, повідомляє EastKorr.

Водночас кілька автомобілів в центрі Одеси постраждало від падіння після грози гілок. Так, 28 серпня близько 11 години вечора на перетині вулиць Рішельєвській і Троїцькій величезна гілка впала відразу на три автомобілі й обірвала контактну лінію тролейбуса.

Водночас у Запоріжжі вже другу добу не вщухає злива. Як повідомляє Запорізьке МНС, по вулиці Скальній Ленінського району внаслідок проливного дощу відбулося підтоплення житлових будівель. На вулиці, яка відокремлена греблею, сильними потоками води почало змивати глину та каміння. Це призвело до утворення озера загальною площею 2 га, глибина якого в деяких місцях сягає 3 м.

Крім того, о 9 годині ранку по вулиці Набережна та вулиці Діагональна рятувальники визволили з водяних заторів 16 легкових автомобілів. На вулиці Соціалістичній, внаслідок підтоплення, вода потрапила в шахту ліфта у центральній клінічній лікарні №4. Там проводяться роботи з відкачування води. По вулиці 40 років Радянської України дерево впало на багатоповерхівку. Внаслідок падіння розбито скло на балконах, а стовбур дерева завис над під’їздом, існувала загроза для людей. Рятувальники за допомогою крана зняли дерево для подальшого розпалювання.

У ніч проти 14 серпня внаслідок негоди в 10 областях України було знеструмлено 345 населених пунктів. А 21 серпня в результаті несприятливих погодних умов (дощ, сильні пориви вітру), через спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 323 населених пунктів у п'яти областях України.

Як відомо, 27 серпня повідомлялося про штормове попередження. Зокрема, в східних областях України місцями очікуються шквали 25-30 м/с, дощі з грозами.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 1051 | Додав: adminA | Теги: негоди, Східна та Південна Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]