Пт, 2024-04-19, 05:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:37
Східне партнерство викликає у Росії паніку, що переростає у провокації - експерт
Інші останні Економічні новини
Росія може створювати провокаційні ситуації для зриву парафування угоди про асоціацію між країнами Східного партнерства і ЄС. Про це заявив політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач.

«Росія розцінює саміт Східного партнерства як конкурентний проект власному геополітичному і економічному впливу на території колишнього Радянського Союзу і зрозуміло, що стосовно угоди про асоціацію і особливо зону вільної торгівлі російські керівники відчувають ревність. Оскільки через ці угоди Європейський союз поширює свої стандарти і задає свої правила гри, в першу чергу економічні», – заявив він.

"Зрозуміло, що євразійська інтеграція базується на пострадянських стандартах, що можуть конфліктувати з європейськими, якщо не будуть під них підлаштовані. Або ж Росія вважатиме їх чужими і вимушено підлаштовуватиме", - додав Горбач.

За його словами, скепсис Росії щодо Східного партнерства здебільшого переростає у провокації.

«З’являється тривога, потім паніка, а отже й провокація, щоб зірвати парафування чи підписання (угоди про асоціацію. – Ред.). В принципі несподіванки з російського боку можуть чекати не лише до моменту саміту у Вільнюсі, але й після нього», - заявив він.

Нагадаємо, саміт країн Східного партнерства відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі, на якому очікується підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також парафування з Молдовою, Вірменією і Грузією.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: Росії, паніку, провокації, Східне партнерство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]