Пт, 2024-04-19, 00:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:17
Схвалили його реструктуризацію на 220 мільйонів кредитори "ПриватБанку"
Інші останні Економічні новини

Спільні збори утримувачів нот за участю в позиці "ПриватБанку" на 150 млн доларів і акціонера банку, який викупив додаткову емісію нот на 70 млн доларів, 11 листопада схвалили реструктуризацію цінних паперів.

Про це йдеться в повідомленні банку, на яке посилається "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, кількість цінних паперів, які взяли участь у голосуванні, становила 94,46% сумарного випуску.

Операцію підтримали власники 98,26% цінних паперів, вартість яких становить 98,85% суми випуску. Власник 1,74% цінних паперів вартістю 1,15% випуску проголосував проти угоди.

Як повідомлялося, лондонський суд Royal Courts of Justice за підсумками засідання 23 жовтня 2015 дозволив "ПриватБанку" провести спільні збори утримувачів LPN на 150 млн доларів і акціонера банку, який викупив ноти на 70 млн доларів з питання реструктуризації цінних паперів.

Емітент пропонує конвертувати всі ноти в нові LPN, які будуть випущені загальним обсягом 220 млн доларів, зі ставкою купона 11% річних (процентний дохід виплачується двічі на рік - 9 лютого і 9 серпня) і терміном обігу до 9 лютого 2021 року.

Тримачі нот, за винятком держателя нот на 70 млн, які повідомили агента емітента про намір взяти зазначену пропозицію до 9 листопада 2015 року та заблокували відповідні цінні папери на рахунку не пізніше 6 листопада, отримають премію у розмірі 2% від номінальної вартості облігацій у власності.

Після того як пропозиція банку було схвалена власниками більше 75% цінних паперів, вона буде подано на затвердження у лондонський суд.

Санкціонований судом обмін буде обов'язковий для всіх держателів LPN. Відповідне слухання суду заплановано 13 листопада 2015.

Завершення операції очікується 16 листопада або в наступні дні.

"ПриватБанк" заснований в 1992 році.

Станом на 7 липня 2015 його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3182%.

Після арешту близького до групи "Приват" дніпропетровського підприємця Геннадія Корбана, котрий очолив політичну партію "УКРОП", в соцмережах та ЗМІ почалася дискусія на тему: чи не свідчить це про неприємності, що очікують однойменний банк? Керівництво фінустанови швидко розвіяло подібні чутки. Станом на 12 листопада відтоку депозитів з "ПриватБанку" не спостерігається.

Печерський суд Києва рано-вранці 6 листопада обрав для Корбана запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці. Суд також зобов'язав Корбана носити засіб електронного контролю ("браслет"). Партія "УКРОП" назвала дане судове рішення перемогою адвокатів політика й, зокрема, Томчук.

Співробітники СБУ затримали Корбана у суботу, 31 жовтня в Дніпропетровську. ГПУ звинувачує його у привласненні, розтраті майна (частина 5 статті 191 КК) і незаконному заволодінні транспортним засобом (частина 1 статті 289 КК), а також у створенні організованої злочинної організації. Серед нібито наявних у ГПУ доказів у справі злочинного угруповання в Дніпропетровську - підроблені печатки, акумулювання у фондах грошових коштів, викрадення людей, наявність приватного автомобіля для прослуховування, зброя.

Президент України Петро Порошенко зазначає, що розслідування у справі Корбана має проходити максимально прозоро, і заявляє, що найближчим часом країна має почути нові прізвища тих, хто буде притягнутий до відповідальності. Натомість на думку екс-голови Дніпропетровської області Ігоря Коломойського, ніяких кримінальних злочинів за лідером "УКРОПу" немає, а "справа Корбана - це чиста політика".

2 листопада на спільній конференції генпрокурора Віктора Шокіна і голови СБУ Василя Грицака журналістам показали "фільм про незаконну діяльність" Корбана.

3 листопада Корбана мали звільнити в залі Новозаводського суду Чернігова у зв'язку із закінченням терміну затримання. Однак, його вивезли з суду і відправили до Києва для проведення слідчих дій у рамках нового кримінального провадження.

4 листопада стало відомо, що нову справу проти Корбана завели через "погрози членам виборчої комісії в Дніпропетровську".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 778 | Додав: adminA | Теги: кредитори ПриватБанку, реструктуризація, 220 мільйонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]