Чт, 2024-04-25, 14:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:49
Скільки Україна отримає за півтора року та на що вистачить залучених кредитів - Яресько
Інші останні Економічні новини

Міжнародні фінансові організації та країни-партнери планують надати Україні ще 7,5 мільярда доларів допомоги протягом півтора року.

Про це у ході зустрічі зі студентами у вівторок 2 червня сказала міністр фінансів Наталя Яресько, передає "Укрінформ".

"Програма співробітництва з Міжнародним валютним фондом відкрила двері для України для отримання додаткової підтримки з боку інших міжнародних фінансових організацій та країн. Обсяг цієї підтримки лише протягом наступних півтора року складе близько 7,5 млрд доларів", - сказала вона.

Також Яресько зазначила, що кредитно-фінансової допомоги Україні обсягом 40 млрд доларів вистачає для стабілізації економіки, але її недостатньо, щоб повернути країну до реального росту.

"Чи я вважаю, нам вистачить цих коштів? Сума програми, про яку ми говоримо, - це 40 млрд (дол.). Ця сума складається з 17,5 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду на протязі 4-х років, друга частина 7,5 млрд - від наших партнерів, третя частина 15,3 млрд, яку ми можемо заощадити завдяки реструктуризації наших боргів. Цієї суми вистачає, якщо не буде погіршення війни на сході, її вистачає для стабілізації економіки, на відбудову резервів і для підтримки бюджету. Суми не вистачає, щоби нас повернути до реального росту. На це потрібні інвестиційні кошти", - сказала Яресько.

Вона додала, що для зростання ВВП Україна має стати більш інвестиційно привабливою та залучити інвесторів.

Раніше повідомлялося, що другий перегляд програми кредитування економіки України з боку Міжнародного валютного фонду відбудеться восени.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: україна, яресько, півтора року, залучених кредитів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]