Пт, 2024-03-29, 08:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:57
Склад тіньового уряду затвердила "Свобода"
Інші останні Політичні новини
На з`їзді ВО "Свобода" затверджено склад Уряду національної альтернативи на чолі з його керівником - прем`єр-міністром Олександром Сичом. Міністром цього уряду затверджено Андрія Бондаренка, який є заступником керівника секретаріату фракції "Свобода" у парламенті, передає УНІАН.

Економічний блок очолив віце-прем`єр-міністр з питань економічної політики - міністр фінансів Юрій Левченко, який балотується кандидатом у депутати у 223-му окрузі на повторних виборах до ВР.

Віце-прем`єр-міністром з питань соціальної та гуманітарної політики, міністром освіти і науки затверджено народного депутата Юрія Михальчишина.

Віце-прем`єром з питань національного захисту та міністром оборони затверджено Ігоря Тенюха, який є адміралом України у запасі.

Міністром економіки затверджено Йосипа Ситника, міністром енергетики - Олександра Мирного, міністром промисловості та підприємництва - Юрія Тараса, міністром закордонних справ - Віктора Гвоздя, міністром екології - Ірину Сех, міністром інфраструктури та регіонального розвитку - Сергія Надала, міністром розвитку сільського господарства - Ігоря Сабія, міністром культури і національної спадщини - Богдана Бенюка, міністром соціального захисту - Руслана Зелика, міністром молоді і спорту - Ігоря Янківа, міністром охорони здоров`я - Андрія Гука, міністром справедливості, тобто міністром юстиції - Сидора Кізіна, міністром правопорядку, тобто внутрішніх справ - Олега Бондарчука.

Також до складу уряду увійшов керівник Комітету люстрації Олег Осуховський.

Як повідомили у прес-службі ВО "Свобода", основним принципом діяльності Уряду національної альтернативи є захист інтересів українців у всіх царинах суспільного життя, відкритість і прозорість.

Рішення про утворення Уряду національної альтернативи ухвалено одностайно.

Виступаючи на з’їзді, Сич наголосив, що Уряд національної альтернативи є формою самомобілізації нації на протидію антиконституційній політиці нинішнього режиму, що суперечить волі українського народу в реалізації його віковічного прагнення до розбудови власної національної і соціально-правової держави, набуває пріоритетного значення для українського народу.

Під час зібрання було оголошено мету діяльності створеної структури: виконавче забезпечення діяльності фракції ВО "Свобода" у Верховній Раді як опозиційної політичної сили, а також напрацювання конкретних заходів із реалізації владних повноважень після їхнього отримання, спрямування цих повноважень на досягнення високих темпів соціально-економічного, культурного та духовного розвитку держави, відповідно до Програми ВО "Свобода" (Програми захисту українців), підготовка необхідних для цього кваліфікованих кадрів

Також Сич зауважив, що Уряд національної альтернативи ставить перед собою три основних завдання: кадрове – готувати кадри для майбутньої діяльності націоналістів в українському уряді; рольове – вчитися бути урядовцями; програмове – розбудовувати програму відповідно до нагальних проблем сьогодення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: склад тіньового уряду, свобода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]