Пт, 2024-03-29, 15:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:59
Скоординували позиції щодо прискорення процедур надання макрофінансової допомоги Україні Порошенко та Юнкер
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Порошенко та Юнкер скоординували позиції щодо прискорення процедур надання макрофінансової допомоги Україні

Президент України Петро Порошенко та президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер на зустрічі у Фінляндії обговорили питання прискорення процедур, пов'язаних із наданням макрофінансової допомоги Україні.

"Співрозмовники скоординували позиції щодо прискорення процедур, пов'язаних із наданням макрофінансової допомоги Україні", - повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками зустрічі.

Ж.-К.Юнкер висловив підтримку Україні на шляху успішних перетворень.

Зустріч відбулася в рамках саміту Європейської народної партії.

Як повідомлялося, 14 вересня Україна та ЄС підписали кредитну угоду та меморандум про надання 4-ї програми макрофінансової допомоги на EUR1 млрд.

5 жовтня у Верховній Раді зареєстрували проект закону про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння та Кредитної угоди між Україною та ЄС щодо отримання макрофінансової допомоги в сумі до EUR1 млрд. У ньому закріплено умови 4-ї програми.

Як уточнило Міністерство фінансів України, транші макрофінансової допомоги буде розподілено рівномірно - по EUR500 млн кожен. При цьому очікується, що перший транш надійде восени цього року після завершення сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набуття чинності укладених документів, і виконання Україною умов надання першого траншу. Другий транш має надійти весною 2019 року за результатами оцінки виконання Україною заходів щодо реформування відповідних секторів реалізації державної політики.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: Порошенко та Юнкер, надання макрофінансової допомоги Ук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]