Пт, 2024-03-29, 08:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
Скульптурну композицію "Ерот і Психея" в Одесі після реставрації відкрили
Інші останні Культурні новини

У центрі Одеси після реставрації відкрили скульптурну композицію "Ерот і Психея". Як повідомили у департаменті інформації та зв`язків з громадськістю Одеської міської ради, у сквері Пале-Рояль біля Одеського національного академічного оперного театру відкрили скульптурну композицію "Ерот і Психея", передає УНІАН.

У департаменті відзначили, що протягом двох місяців велися реставраційні роботи об`єкта даного культурної спадщини у сквері Пале-Рояль. Реставрація здійснювалася прямо на місці розташування об`єкта, тому протягом двох місяців він перебував за відповідною загородою.

Реставраційні роботи виконувалися за рахунок міського бюджету в рамках виконання міської цільової програми з включення історичної частини забудови Одеси до основного списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Як зазначив начальник управління з питань охорони культурної спадщини міської ради Андрій Шелюгін, реставрація об`єктів культури - нагальна потреба, метою якої є збереження краси і колориту міста для майбутніх поколінь.

Довідка

Об`єкт культурної спадщини - скульптурна композиція "Ерот і Психея" - копія з оригіналу античного пам`ятника, виготовленого у II столітті до нашої ери в Греції. Скульптура з білого мармуру розміщена на бетонному постаменті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: скульптурна композиція Ерот і Психе, Реставрація, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]