Чт, 2024-03-28, 17:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:14
Слід опозиції в терактах у Дніпропетровську СБУ не встановила
Інші останні Кримінальні новини
СБУ не встановила причетність представників опозиції до вчинення терористичних актів в Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі.

Про це в ефірі телекомпанії "Перший національний" сказав начальник слідчо-оперативної групи СБУ Віталій Маяков.

"З урахуванням зібраних доказів, немає підстав стверджувати, що там є слід опозиції", - сказав він.

У той же час він зазначив, що двоє з підозрюваних працювали як політологи-консультанти неофіційного штабу.

При цьому, він не уточнив якої політичної сили.

Як повідомлялося, 30 серпня Служба безпеки України заявила про присутність серед підозрюваних у справі про терористичні акти в Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі політолога, який працював під час минулих виборів до Верховної Ради на кандидата від "Блоку Юлії Тимошенко - Батьківщина" Михайла Соколова.

Дніпропетровська обласна організація "Свободи" пізніше заявила, що затримані припинили співпрацю з Соколовим ще влітку 2011 року і з тих пір мали єдиного замовника - Партію регіонів і входили до складу аналітичної групи її обласного штабу.

Дніпропетровська обласна організація ПР спростувала цю заяву.

27 квітня в громадських місцях у центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі стались 4 вибухи невідомих пристроїв.

У результаті вибухів ">постраждала 31 особа.

Підозрюваним у справі про теракти в Дніпропетровську інкримінується намір зірвати ЧЄ-2012 з футболу

Служба безпеки України заявляє, що одним з мотивів підозрюваних у скоєнні терористичних актів в Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі було зірвати проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні.

Про це в ефірі телекомпанії "Перший національний" сказав начальник слідчо-оперативної групи СБУ Віталій Маяков.

За його словами, в ході допитів членів цієї терористичної групи, останні заявили, що вони керувалися своїми діями насамперед через незгоду з політичним устроєм в Україні, а також хотіли викликати заворушення і спровокувати населення на протести проти влади.

"Також вони наполягають на тому, що метою їх дій було зірвати проведення Євро-2012 в Україні", - сказав він.

Маяков зазначив, що їх слова зафіксовані в протоколах допиту і вони будуть озвучені на судовому процесі, який, за його словами, буде відкритим.

Крім цього, начальник оперативної групи СБУ підкреслив, що ще одним мотивом у підозрюваних було нібито довести нездатність правоохоронних органів протидіяти терористичним загрозам.

Правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом терористичного акту.

Обвинувальний висновок по дніпропетровських терактах буде готовий до 27 жовтня

Служба безпеки України має намір направити кримінальну справу про терористичні акти в Дніпропетровськ, Харків та Запоріжжя в Генеральну прокуратуру для затвердження обвинувального висновку, з наступною передачею справи до суду, на наступному тижні, до 27 жовтня.

Про це в ефірі телекомпанії "Перший національний" сказав начальник слідчо-оперативної групи СБУ Віталій Маяков.

За його словами, справа складається з 73 томів і більше 200 дисків з відео та звукозаписами.

"Зараз завершують ознайомлення обвинувачені і захисники, і на наступному тижні ми плануємо з обвинувальним висновком, який буде сягати понад 500 сторінок, направити справу до Генеральної прокуратури для вирішення питання про затвердження обвинувального висновку і направлення його (справи) на судовий розгляд", - сказав він.

Він нагадав, що в результаті досудового слідства були зібрані докази, які підтверджують, що чотири обвинувачених в організації терористичної групи здійснили теракти в трьох містах і їм були висунуті звинувачення в остаточній редакції, а також оголошено про закінчення досудового слідства.

Як повідомлялося, 30 серпня СБУ завершила розслідування цієї кримінальної справи.

27 квітня в громадських місцях у центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі стались 4 вибухи невідомих пристроїв.

В результаті вибухів постраждала 31 особа.

Правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом терористичного акту.

У червні цю справу було об'єднано в одне провадження з іншими кримінальними справами за фактом вибухів у Харкові 13 жовтня, Запоріжжі 21 жовтня 2011 і Дніпропетровську 16 листопада 2011 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1050 | Додав: adminA | Теги: терактах у Дніпропетровську, СБУ, опозиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]