Пт, 2024-03-29, 16:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:36
Слідство показало передсмертне відео адвоката Грабовського
Інші останні Кримінальні новини

У Генеральній прокуратурі продемонстрували відео, де адвокат Юрій Грабовський обіцяє своїм викрадачам більше не захищати російського спецпризначенця Олександра Александрова.

Як передає кореспондент УНІАН, це відео продемонстрував заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

На відео невідомий поза кадром запитує Грабовського, чи буде він надалі здійснювати захист Александрова. У відповідь Грабовський відмовляється від подальшого захисту Александрова: "Я адвокат Грабовський Юрій Леонідович, обіцяю і зобов`язуюсь припинити надання правової допомоги обвинувачуваному Александрову в рамках кримінального провадження, яке проходить у Голосіївському районному суді Києва".

Далі голос за кадром запитує: чому?: "Тому що я вважаю неможливим захищати його надалі у цій справі".

Голос за кадром знову запитує: "Ви зрозуміли свою помилку?" "Так, я зрозумів свою помилку", - сказав Грабовський.

На цьому відео, продемонстроване Матіосом, завершується.

На відео Грабовський виглядає незвично втомленим.

Як повідомлялося, 10 березня стало відомо про зникнення адвоката Грабовського, який мешкав у готелі в Одесі. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Грабовський був захисником російського ГРУшника Александрова, затриманого на Донбасі у травні 2015 року.

Раніше в Одесі було затримано одного з підозрюваних у викраденні Грабовського.

25 березня головний військовий прокурор Матіос повідомив, що тіло адвоката було знайдено за 27 км від міста Жашків Черкаської області. Також Матіос заявив, що правоохоронці затримали другого підозрюваного у вбивстві адвоката Грабовського, який і вказав на місце та обставини злочину.

Крім того, за словами Матіоса, "адвокат Грабовський був вбитий насильницьким шляхом з дострілюванням з вогнепальної зброї". На місці вбивства були знищені речові докази злочину.

Матіос не розголошує подробиці розслідування вбивства Грабовського, однак заявляє, що слідство хотіли направити по хибному шляху

Матіос не розголошує подробиць розслідування вбивства адвоката Юрія Грабовського, однак заявляє, що слідство хотіли пустити хибним шляхом - побутовою версією цього злочину.

Він наголосив, що на більшість запитань щодо вбивства Грабовського вже є відповіді у слідства, але наразі їх не можна озвучувати.

"Є покази виконавців вбивства, є відео, яке ви щойно переглянули, і ще багато інших речових доказів. Для нас у цій справі зараз найголовніше дослідити справжні мотиви цього зухвалого злочину і вийти на справжніх замовників", - сказав Матіос.

Також він додав, що журналісти можуть самі прийти до певних висновків стосовно замовників цього вбивства та мотивів його: "Ви напевно зможете самі вибудувати ті чи інші версії. Єдине, що хочу порадити - "зри в корінь": вибір місця злочину в Одесі і заздалегідь спланований розрахунок на неспроможність органів поліції Одещини розкрити зухвале викрадення. Це мотиви і ланки добре спланованого плану. Проста побутова версія, що звучала з вуст деяких нардепів, або космічна конспірологія може відвести нас від справжніх замовників цього розкритого нами вбивства", - сказав Матіос.

Крім того, Матіос застеріг, що і мережі Інтернет можуть з`явитися також інші відеозаписи з Грабовським, які не будуть ініційовані слідством: "Хочу попередити, що цілком можливо, і ми це передбачаємо внаслідок того, що технології з кодом доступу були створені одним з вбивць відразу в день вбивства і зберігалися до цього часу, і хтось має до них доступ, тому ми не виключаємо появи інших відеозаписів, не ініційованих до розповсюдження нами з певними коментарями. І ми разом з вами будемо їх аналізувати. І це, можливо, дасть нам змогу наблизитися до кола справжніх замовників і мотивів вбивства", - сказав Матіос.

Також він додав, що вбивство Грабовського не є окремим злочином: "Є інші епізоди, над розкриттям яких ми зараз працюємо". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 764 | Додав: adminA | Теги: передсмертне відео адвоката Грабовс, слідство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]