Пт, 2024-03-29, 01:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:10
Служба безпеки - у Фінляндії активно діє іноземна розвідка
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Фінляндії активно діє іноземна розвідка - служба безпеки

У Фінляндії, як і раніше, досить багато осіб працюють на служби іноземної розвідки. Особливо Фінляндія цікавить агентів з Росії і Китаю.

Про це йдеться у річному звіті Поліції безпеки Supo, пише Yle.

Як повідомляє Поліція безпеки, протягом минулого року особливо активним було кібершпигунство держустанов, проте іноземні служби розвідки досі використовують і більш традиційні методи. Серед них - збір особистої інформації, а також вербування агентів, за допомогою яких можна було б впливати на ухвалення політичних рішень і громадську думку.

Згідно зі звітом Supo, найбільш цікаві для іноземних служб розвідки теми - це обговорення членства в НАТО, питання зовнішньої і внутрішньої безпеки, позиція Фінляндії з питання санкцій, а також безпека в Балтійському регіоні. Протягом останнього року служби розвідки також стежили за підготовкою змін в законодавство про розвідувальну діяльність, міжнародне співробітництво Фінляндії в сфері оборони, а також головування в Арктичній раді.

За оцінкою Supo, загроза тероризму в Фінляндії збереглася в минулому році на підвищеному другому рівні за 4-бальною шкалою. Найсерйознішу небезпеку становлять люди, які діють поодинці або в невеликих групах, пов'язаних з радикальним ісламізмом.

У своєму річному звіті Поліція безпеки відгукується з вдячністю про нещодавно ухвалені закони про розвідку і зазначає, що вони допоможуть більш ефективно запобігати розвідувальній діяльності іноземних держав, а також терористичній діяльності, яка несе загрозу національній безпеці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: іноземна розвідка, Фінляндія, Служба безпеки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]