Пт, 2024-03-29, 06:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:40
Службу зайнятості необхідно докорінно реформувати - Рева
Інші останні Економічні новини

  Нинішня система не стимулює людей до пошуку постійного місця роботи. Проблема не вирішиться, доки не буде реформовано систему оплати праці загалом. Окрім того, необхідно докорінно реформувати Службу зайнятості.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Ми не вирішимо цю проблему, доки не реформуємо систему оплати праці загалом. І доки отримувати заробітну плату не стане вигідніше, ніж сидіти на соціалці, – нічого не поміняється. Окрім того, необхідно докорінно реформувати Службу зайнятості. Із посередників, котрі існують на ринку праці між працівниками й роботодавцями, - цей орган найнеефективніший", - зазначив міністр.

За словами Реви, система, яка існує на сьогодні, не стимулює людей до пошуку постійного місця роботи.

"Оскільки допомога з безробіття майже така, як і мінімальна заробітна плата, чимало осіб працюють по півроку, а потім стільки ж отримують допомогу з безробіття, перебиваючись випадковими підробітками, бо так вигідніше", - зазначив він.

На думку Реви, Служба зайнятості взагалі не повинна займатися пошуком роботи, вона має лише оформляти безробітних і передавати такі списки до приватних рекрутингових агентств. Ті будуть шукати їм роботу, а соціальні служби виплачуватимуть агентам за кожного працевлаштованого винагороду після проходження шукачем роботи випробувального терміну.

Крім того, зараз Служба зайнятості занадто централізована, у своїй роботі вона не бере до уваги місцевих реалій, вважає міністр.

Тобто під час перепрофілювання безробітних Служба зайнятості пропонує навчання за якимись спущеними згори списками професій – перукарі, кухарі, бармени. Тоді як в окремо взятому місті необхідні, скажімо, слюсарі, токарі, водії трамваїв... Відтак, у багатьох містах місцева влада і як замовник, і як споживач робочої сили, не може знайти спільну мову зі Службою зайнятості.

Як раніше повідомлялося, в Україні налічується близько 1 мільйона 800 тисяч безробітних, на одну вакансію претендує 9 осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: служба зайнятості, рева, реформи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]