Вт, 2024-03-19, 05:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:18
Смертельна інфекція загрожує майже 40 країнам світу. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
У США зафіксовано 3 смертельних випадки зараження рідкісним легеневим захворюванням - хантавірусом. Переносниками зарази є миші. Джерело зараження зафіксовано в національному парку Йосеміті.

За останніми даними, у групі ризику близько 22 тисяч людей, які відвідали цей парк у липні і серпні, причому 2,5 тисячі виїхали за межі США. Вже 39 країн, переважно Євросоюзу, отримали попередження про можливе поширення на їх територію хантавірусної інфекції, повідомляє NEWSru.com.

Через довгий інкубаційний період точні масштаби зараження невиліковною хворобою невідомі. Інфекція важко діагностується, від неї немає вакцини і лікування, але діагностування на ранній стадії, яке проводиться за аналізом крові, підвищує шанси на виживання, наголошується на офіційному сайті Центру з контролю захворювань США.

Як повідомляється, троє загиблих чоловіків ночували в парку Йосеміті в наметах у популярному кемпінгу Curry Village. Ще вісім туристів у лікарнях.

До речі, у 2007 році у США підліток став жертвою амеби, що пожирає мозок. 14-річний Аарон Еванс з міста Фенікс в штаті Аризона помер на руках свого батька. Амеба проникає в людський мозок і захворювання швидко прогресує, викликаючи зазвичай смерть, яка наступає протягом трьох-семи днів. Інфекція не може передаватися від людини до людини; нею також не можна заразитися в басейні, якщо за ним стежать належним чином.

Довідка

Хантавіруси (Hantavirus) - нова група вірусів людини, вкриті ліпідної оболонкою сферичні віріони розміром від 80 до 140 нм, типовий штам яких був вперше описаний у 1978 році. Перші симптоми захворювання: головний біль, температура, м'язові болі, утруднення дихання і кашель. Заразитися легко, варто лише вдихнути частку дорожнього пилу в зараженій зоні або потиснути руку інфікованій людині.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1048 | Додав: adminA | Теги: Смертельна інфекція, 40 країнам світу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]