Пт, 2024-03-29, 00:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:09
Смолій - українці зможуть відмовитися від платіжних карт
Інші останні Економічні новини

Національний банк дозволить клієнтам користуватися грошима на банківських рахунках без використання платіжних карт міжнародних платіжних систем.

Про це розповів глава НБУ Яків Смолій в інтерв'ю ZN.ua.

"Існують європейські директиви, що говорять, що клієнт може сам вказати банку, яким сервісам він хоче надати доступ до свого рахунку. Без карток. Ми зараз над впровадженням цих технологій працюємо, вже виробили концепцію", - зазначив Смолій.

За його словами, банкам доведеться інвестувати в розвиток таких систем.

"Технології вашого банку і НБУ будуть гарантувати вам можливість дистанційного доступу до рахунку і безпеку транзакції з використанням цих безкарткових технологій (в режимі 24/7, миттєво і гарантовано)", - підкреслив він.

 Смолій додав, що в рамках модернізації платіжного простору передбачається перехід на міжнародний стандарт визначення рахунків IBAN.

За його словами, розвиток альтернативної інфраструктури має сприяти функціональній та ціновій конкуренції, появи нових гравців і послуг.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: українці, Смолій, платіжні карти, відмова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]