Чт, 2024-03-28, 12:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:28
"Смотрящіє" не дадуть реформувати міліцію, кажуть в опозиції
Інші останні Політичні новини
В опозиції вірять, що міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко прагне почати реформи у правоохоронних органах. Про це 7 липня в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Микола Катеринчук.

Зокрема, коментуючи виступ міністра внутрішніх справ у парламенті з приводу подій у Врадіївці, Катеринчук зазначив, що за десять років ще не бачив, щоби очільник МВС не став захищати честь мундира.

"Вони завжди казали, що винуваті люди, а правоохоронці білі та пухнасті. Цього разу міністр визнав, що міліціонери винуваті, і їх буде покарано", - наголосив політик.

"Скажу відверто: я вірю, що він прагне почати реформи в правоохоронних органах, спрямовані на захист громадянських прав", - зізнався Катеринчук.

За його словами, сьогодні напружена ситуація у державі наблизилася до апогею, і якщо влада належно не відреагує на події у Врадіївці, то це селище стане початком масових виступів.

"Далі такий спротив громадян буде по всій країні, захист людьми своїх прав захлесне її, - переконаний нардеп. - Тому питання стоїть руба – або вони самі реформують, або це зроблять люди".

"Тому коли пан Захарченко говорив про реформу, то хотілось би сподіватися, що він каже правду. Однак хто йому дасть це зробити? Адже є призначені "смотрящі", є корупційна складова й багато іншого", - додав Катеринчук.

Експерт: події у Врадіївці показали повну неповагу влади до українців


Події у Врадіївці засвідчили повну неповагу держави до суспільства. Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов у ефірі Українського радіо.

"Українська політика перш за все має бути спрямована на комфортні умови для людини, сфокусуватися на відносинах держави і людини. А події у Врадіївці та інших регіонах свідчать, що держава абсолютно не поважає людину, органи внутрішніх справ захищають тільки владу за рахунок відсутності захисту людей", - сказав Карасьов.

За його словами, Верховна Рада має створити програму реформування держави.

"Владі та опозиції не варто зараз створювати штучні, піарні приводи для політичної боротьби, концентруватися на дрібних законах і законопроектах. Потрібно, щоби Верховна Рада - вищий законодавчий представницький орган - створила програму реформування держави, органів внутрішніх справ, всієї правоохоронної системи, яка застаріла", - зазначив Карасьов.

Довідка


У Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, побили і зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як тяжкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист.

Поліщук і таксист затримані, у Дрижака, за даними правоохоронців, є алібі - він нібито в момент злочину чергував у райвідділку.

Перебування другого міліціонера на волі і викликало протести з боку місцевих жителів, які вимагали його негайного арешту. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Дрижака перевели зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні і заарештували.

Захарченко вважає, що основною причиною резонансних подій у селищі Врадіївка (Миколаївська обл.) після зґвалтування та побиття місцевої жительки стала безвідповідальність окремих керівників місцевої міліції.

4 липня президент України Віктор Янукович закликав показово покарати винних у "врадіївському злочині".
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 876 | Додав: nowyny | Теги: смотрящіє, опозиція, реформувати міліцію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]