Пт, 2024-03-29, 11:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:22
Соціал-демократичну партію Німеччини очолив Шульц
Інші останні

Шульц очолив Соціал-демократичну партію Німеччини

Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) на своєму спеціальному з'їзді у неділю обирає новим головою Мартіна Шульца, який обіцяє у боротьбі за крісло канцлера не використовувати брудні технології проти політичних опонентів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Зі мною не буде ніякого приниження політичних опонентів", - заявив новий голова.

Шульц згадав передвиборну кампанію в США, підкресливши, що в Німеччині таке не може і не повинне повторитися, зокрема, звинувачення цілих груп населення на підставі певних ознак.

При цьому він висунув ряд обвинувачень на адресу конкуруючих партій щодо внутрішньої політики, відзначивши, що нинішній виступ не є програмною промовою.

Колишній голова партії Зігмар Габрієль побажав своєму наступнику перемогти на виборах і зайняти крісло канцлера після виборів у бундестаг у вересні 2017 року. "СДПН тепер носить нове ім'я - воно звучить "Мартін Шульц", - заявив Габрієль.

Єдиним кандидатом на посаду федерального канцлера на майбутніх виборах Мартіна Шульца СДПН обрала ще наприкінці січня. Після цього рейтинги партії різко пішли вгору, до неї почали масово вступати нові члени.

Якби вибори відбулися сьогодні, Шульц міг би обійти нинішнього канцлера Ангелу Меркель.

61-річний Шульц в 1994 році став депутатом Європарламенту, а з 2012 року по початок нинішнього очолив його. У 2015-му Шульц, який славиться завзятим європейцем, отримав Міжнародну премію імені Карла Великого за внесок в об'єднання Європи.

Вибори у бундестаг призначені на 24 вересня. Канцлер буде обраний новим складом парламенту.

Повідомляють Новини європейської України
Переглядів: 663 | Додав: adminA | Теги: Шульц, соціал-демократична партія Німеччин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]