Чт, 2024-04-18, 06:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
Соціолог пояснила, чому Путін легко розв'язав війну на Донбасі - були масові симпатії до Росії
Інші останні Новини України

  Жителів Донецької та Луганської областей у 2014 році відрізняли масові проросійські настрої, що і дозволило Кремлю розв'язати війну.

Так вважає відомий український соціолог, директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, передає zn.ua.

"На Донбасі в 2013 р підтримка членства в НАТО становила 0,3%, проти висловилися 90%. До початку сумнозвісних подій Донбас відрізняла масова, чітко окреслена орієнтація на Росію, на Митний союз, на російську мову. У інших областях такої одноманітності не спостерігалося. Саме тому на Донбасі Росія досить легко розв'язала гібридну війну, а в інших місцях - ні", - зазначила вона.

У квітні 2014 року, розповіла Бекешкіна, було проведено масштабне дослідження, репрезентативне по всім областям сходу і півдня України.

"Саме це дослідження завдало відчутного удару по концепції т.зв. Новоросії, оскільки довело, що ніякої Новоросії не існує. А є дві області, які теоретично можуть піддатися певного зовнішнього впливу. А можуть і не піддатися", - продовжила соціолог.

"Показовими були відповіді на питання про можливе від'єднання від України і приєднання до Росії. Наприклад, на Дніпропетровщині це підтримували 7%, а на Донеччині - 27. Це, звичайно, не 90%, але теж чимало. На Луганщині це підтримували 30%, а, наприклад, в Запорізькій області - 6. Різниця істотна ", - розкрила деталі вона. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 665 | Додав: adminA | Теги: симпатії, Путін, Донбас, війна, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]