Чт, 2024-04-25, 17:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:36
Сьогодні своє 95-річчя святкує видатний український вчений Борис Патон
Інші останні Новини України
Видатний український вчений зі світовим ім'ям, Герой України, Президент НАН України Борис Патон святкує сьогодні своє 95-річчя.

Бориса Євгеновича Патона науковцям представляти не треба. Ім’я цієї людини назавжди вписане золотими літерами в історію української і світової науки у галузі зварювальних процесів, металургії і технології металів.

Автор понад 1000 публікацій, зокрема 20 монографій, понад 400 винаходів.
Його наукові дослідження присвячені процесам автоматичного і напівавтоматичного зварювання під флюсом, розробці теоретичних основ створення автоматів і напівавтоматів для дугового зварювання і зварювальних джерел живлення; умовам тривалого горіння дуги та її регулювання; проблемі керування зварювальними процесами. Вивчає системи керування з різноманітними кібернетичними приладами, працює над створенням зварювальних роботів. Велику увагу приділяє вивченню металургії зварювання, вдосконаленню існуючих і створенню нових металевих матеріалів.
Очолював дослідження із застосування зварювальних джерел теплоти в спеціальних плавильних агрегатах, які увінчалися створенням нової галузі якісної металургії — спецелектрометалургії (електрошлаковий, плазмово-дуговий та електронно-променевий переплави).

Борис Патон — автор ідеї та один з розробників методу електрозварювання м'яких тканин. За розробку та освоєння методу колектив авторів у 2004 році було відзначено Державною премією в галузі науки і техніки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: 95-річчя, український вчений Борис Патон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]