Вт, 2024-04-23, 20:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:29
Сьогодні Україна відзначає День знань
Інші останні Культурні новини

Сьогодні, в суботу, 1 вересня, близько 430 тисяч українських першокласників переступлять шкільний поріг.

"На сьогоднішній день ми можемо сказати, що початкова школа готова працювати за новими державними стандартами", - заявив раніше мінімтр освіти Дмитро Табачник.

За запевненням Міносвіти, всі необхідні підручники - 4,5 млн штук - виготовлені і в повному обсязі доставлені в школи, пише "Дзеркало тижня. Україна".

Відзначимо, цього року з 1 вересня починають діяти нові навчальні стандарти для початкової школи. Згідно з ними, починаючи з першого класу всі школярі починають вивчати іноземну мову, а з другого - "легку" інформатику.

Крім того, ще однією інновацією стандартів для початкової школи є введення для учнів під час кожного уроку з кожного предмету двох пауз для зарядки. Крім того, збільшено кількість годин для фізичної культури - до 3-х на тиждень.

Нововведення торкнулися і середньої школи - для 5-класників вивчення другої іноземної мови тепер вводиться в обов'язковому порядку.

Також, для старших класів вводиться можливість - не примусово, а за бажанням - викладання деяких предметів на іноземних мовах.

Відзначимо, що в школах з нового навчального року з предмету фізкультура більше не будуть ставитися оцінки, а буде діяти нова система заліків.

Керівники України привітали учнів навчальних закладів та педагогів із Днем знань

Лідери України привітали учнів навчальних закладів, педагогів та їх батьків з Днем знань та початком нового навчального року.

"Сьогодні перед мільйонами наших співгромадян привітно відкривають свої двері навчальні заклади. Під керівництвом мудрих і досвідчених наставників ви будете отримувати безцінні знання та вміння, опановувати майбутніми професіями, закладати основи своєї самостійного життя", - йдеться у привітанні президента України Віктора Януковича, опублікованому на сайті глави держави в суботу вранці, 1 вересня.

"Сучасний світ вимагає від людини глибоких знань і широкої ерудиції, готовності до стрімким змінам і самовдосконалення. Підкреслюю, що від вашої старанності, працьовитості та цілеспрямованості залежатиме не тільки ваш успіх, але і доля завтрашньої України", - зазначив президент.

Янукович привітав також педагогів: "Принагідно складаю щиру подяку педагогам за відповідальну роботу і самовідданість на ниві виховання майбутніх поколінь".

Крім того, президент запевнив, що підвищення якості вітчизняної освіти та забезпечення високого соціального статусу педагогів є головним пріоритетом державної політики.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив подяку педагогам: "У цей день ми низько вклоняємося людям, які присвятили своє життя нелегкій педагогічній роботі. Саме вам, дорогі вчителі, найщиріші слова подяки за професіоналізм, витримку, терпіння , за самовідданість і любов до обраної справи ".

Він також окремо звернувся до першокласників: "Сердечно вітаю всіх першокласників. Для вас цей день особливо урочистий і хвилюючий. Сьогодні ви станете на шлях цікавих відкриттів і нових вражень. Ніколи не зупиняйтеся на шляху знань, а вчителі та батьки допоможуть вам під час перших кроків до самостійного життя ".

"Хочу привітати також всіх першокурсників з однією з найважливіших життєвих перемог: ви отримали право стати студентами. Ви зробили важливий життєвий вибір, який буде сприяти самореалізації в сьогоднішньому складному світі. Бажаю вам підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети. Переконаний, що ваші здібності, наполегливість стануть запорукою визначних успіхів ", - наводить привітання прем'єра сайт Кабінету міністрів.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин також особливо виділив першокласників і першокурсників: "Головне поздоровлення, по усталеній звичаєм, адресується тим, кого урочистий дзвіночок вперше кличе до класів або аудиторіям. Передвіщаючи відкриття світу, де чекають нові надії, рубежі і горизонти, незвідані повороти життя і долі. І де реальну ціну, особистий і суспільний вагу людини визначають освіченість, її рівень, якість і віддача ".

"Поділяю з вами, шановні співвітчизники, почуття та враження від дня, освітленого невгасаючим світлом знань, величчю залишених нам у спадок придбань людської мудрості. Переконаний, що традиційні урочистості дадуть потужний імпульс спільним зусиллям в реалізації історичного імперативу - виростити, вивчити і виховати співзвучне епосі , динамічне і дієздатна покоління.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1098 | Додав: adminA | Теги: День знань, Сьогодні Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]