Пт, 2024-03-29, 12:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
Сьогодні Україну в контактній групі на засіданні в Мінську представляє радник президента Демченко, - Ірина Геращенко
Інші останні Новини України

  Сьогодні Україну в контактній групі на засіданні в Мінську представляє радник президента Демченко, - Ірина Геращенко

На переговорах Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі у вівторок в Мінську Україну представляє дипломат Руслан Демченко, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Сьогодні відбувається засідання Тристоронньої контактної групи, а також робочих підгруп у Мінську. Сьогодні Україну під час цього засідання представляє дипломат і радник президента Руслан Демченко", - повідомила І.Геращенко у вівторок у Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, хто представляє українську сторону на засіданні ТКГ у Мінську, передає Цензор.НЕТ.

Вона також зазначила, що президент України Петро Порошенко пізніше призначить представника України в ТКГ з огляду на залишення цієї посади другим президентом країни Леонідом Кучмою.

"Саме президент України і має оголосити це прізвище. І 100% - це буде патріотична, професійна людина, яка гідно представлятиме позицію України в Мінську", - додала вона.

Як повідомлялося, другий президент України, представник країни в ТКГ Л.Кучма заявив про припинення своєї роботи в Мінську, про що 2 жовтня 2018 року за підсумками засідання ТКГ у Мінську повідомила його прес-секретар Дарка Оліфер.

Президент України Петро Порошенко призначив Л.Кучму представником України в ТКГ розпорядженням від 8 липня 2014 року.

Нині Р.Демченко - радник президента України. У 2010-2014 роках Р.Демченко був заступником міністра закордонних справ України, в лютому 2014 року кілька днів виконував обов'язки глави відомства.

У 1992-1996 роках був другим секретарем посольства України в США, у 2000-2005 роках - консулом України в Стамбулі, потім послом України в Сербії та Чорногорії.

Наприкінці 1990-х був заступником керівника управління Адміністрації президента Л.Кучми, в 2006-2010 роках очолював Офіс третього президента Віктора Ющенка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: контактна група, Мінськ, україна, радник президента Демченко, Ірина Геращенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]