Чт, 2024-04-25, 15:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:41
Сьогодні в Одесі відбувся "суд" над Христом. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України
У Південній Пальмірі пройшла костюмована історична Пасхальна реконструкція суду над Ісусом Христом.

Як передає "Одеса. Коментарі", напередодні Великодня було організовано історичну реконструкцію суду над Ісусом Христом.

Анонс цієї події викликав неабиякий скандал - проти виступила Російська православна церква. У результаті організатори перенесли дійство з центру міста у сквер Гамова, поруч з протестантським храмом. Особливо вони підкреслювали, що самого моменту страти не буде.

У числі організаторів - військово-історичний клуб "Вексілляція римських військ Нижньої Мезії VEMI" (Нижня Мезія - провінція Риму, частково знаходилася на території сучасної Одеської області) і фонд "Добрий самаритянин", які пов'язані з однією з протестантських церков. І стверджують, що не хотіли зачіпати нічиїх релігійних почуттів.

Вже за півгодини до початку на місці зібрався натовп з 200 осіб, а поруч стояли наряди міліції і десятки журналістів. Були споруджені дві сцени, біля яких походжали римські легіонери, стародавні євреї і Варраван. Христа від журналістів про всяк випадок до початку сховали, а от з іншими біблійними героями можна було спокійно поговорити.

Один з легіонерів, він же представник розташованої поруч церкви, розповів, чому він з соратниками створив Реконструкційний клуб, який спеціалізуватиметься на Стародавньому Римі. Адже історія цієї імперії тісно пов'язана з християнством.

За словами легіонера, виконавець ролі Христа дуже нервував і всю ніч перед стратою не спав.

Саме дійство розпочалося з бою Варравана з легіонерами. У Біблії цей сюжет відсутній, проте, за словами організаторів "якось же затримували його перед стратою".

Варраван, міцний двометровий лисий чоловік, на оточеному натовпом майданчику бився як лев з легіонерами. Спочатку у нього був у руках меч, потім - довга палиця. Натовп стародавніх іудеїв підбадьорював його криками, а один з глядачів кричав: "Варрава, тримайся, євреї за тебе!".

Проте у результаті знаменитого розбійника скрутили і повели на суд - на перший з помостів. Там вже стояв Христос у вінку, був присутній і прокуратор Іудеї Понтій Пілат.

Білого плаща з кривавою підкладкою на ньому не було, та й не човгав він кавалерійською ходою. Однак голос мав гучний, саме Пілат виправдав Христа і спілкувався з мудрецями з Синедріону.

Суперечка про те, чи винен Христос, закінчилася передбачувано. Здається, ніхто з глядачів не здивувався результату. Після цього Месії дали хрест і повели його, на місце страти. По дорозі один з легіонерів розкаявся і впав на коліна. Власне, у другого помосту, де було встановлено хрест, Спаситель і зник. Замість нього на сцену забрався церковний хор, який заспівав пісні релігійної тематики, а роззяви поступово почали розходитися.

Нагадаємо, у Тернополі 28 квітня, у Вербну неділю, "Ісус" їздив на віслюку і перевертав столи торговців.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: суд над Христом, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]