Пт, 2024-03-29, 16:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:12
Сьогодні в Одесі згадують жертв 2 травня: проїзд центром міста обмежено. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

За вказівкою місцевої адміністрації до 10 травня в Одесі посилили заходи контролю правопорядку. На даний момент проїзд центральною частиною і в районі Куликова поля обмежено, повідомляє УНІАН.

Дороги закрито для машин з 7 ранку і до півночі, рух громадського транспорту змінено. На входах до Куликового поля встановили металошукачі.

Правоохоронці очікують, що в другу річницю трагічних подій на Куликовому полі в Одесі можливі спроби провокацій.

Під час травневих свят вулиці міста також патрулюватимуть антитерористичні групи на бойовій техніці.

На можливі непередбачені обставини під час свят посилено заходи з екстреного реагування медиків в разі потреби. У місто стягнуто підрозділи з різних частин України.

Всього в цей період Одесу патрулюватимуть близько 3 тисяч правоохоронців, в тому числі бійці спецпідрозділу "Альфа" і Нацгвардії.

Водночас, в Одесі правоохоронці перевіряють інформацію про замінування Куликового поля, на якому сьогодні мають відбутися масові акції.

Як повідомив заступник начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції Віктор Вдовін, о 7:55 невідомий заявив про те, що Куликове поле заміновано.

За інформацією відділу комунікації ГУ НП Одеси, мова йде про будівлю Будинку профспілок.

Наразі вибухотехніки обстежують територію. За словами Вдовіна, Куликове поле, як і планувалося, оточено правоохоронцями. Для того, щоб потрапити на територію, необхідно пройти через спецрамки (металошукачі).

По периметру площі - огороджувальна стрічка, рух транспорту в цих околицях суворо обмежено.

"Станом на ранок 2 травня, о 7.55 на телефон "102" надійшов дзвінок "про замінування" на Куликовому полі в Одесі. На місце негайно виїхали вибухотехніки та слідчо-оперативна група Нацполіції. Там знаходиться і начальник ГУНП в Одеській області Георгій Лорткіпанідзе. Здійснюються всі необхідні заходи для перевірки даної інформації", - написав радник глави МВС Зорян Шкіряк в своєму Facebook.

Раніше повідомлялося, що в Одеському регіоні прикордонники на час травневих свят перейшли на посилений варіант несення служби.

Мета заходів - недопущення проникнення під виглядом мирних громадян терористів і провокаторів, а також провезення зброї, засобів терору та інших заборонених предметів через державний кордон. Також особлива увага приділяється морській ділянці кордону.

Томбінський закликає Україну провести незалежне і прозоре розслідування

Глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський закликає українську владу до проведення незалежного та прозорого розслідування трагедії 2 травня в Одесі.

Про це сказано в його заяві на сторінці в Facebook.

"Я закликаю українську владу дотримуватися рекомендацій Міжнародної дорадчої групи Ради Європи і провести незалежне і прозоре розслідування. Всі ті, хто несе відповідальність за злочини, повинні постати перед судом", - підкреслив Томбінський.

Він нагадав про жертви трагедії.

"Сьогодні ми відзначаємо другу річницю трагічних подій в Одесі, що відбулися 2-го травня 2014 року. Тоді більше 40 людей загинули і понад 200 були поранені", - зазначив глава представництва ЄС.

Довідка. 2 травня 2014 року почалися зіткнення в центрі Одеси, де були застрелені кілька людей. Потім активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 738 | Додав: adminA | Теги: жертви 2 травня, проїзд центром міста обмежено, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]