Сб, 2024-04-20, 09:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:03
Соліст "Grand opera" - українець Стільмашенко виступить у Харкові
Інші останні Культурні новини
У рамках проекту "Ніч опери" у Харкові виступить соліст Паризької національної опери "Grand Opera" Сергій Стільмашенко.

Про це повідомляє Укрінформ.

" Нинішня "Ніч опери" - друга за рахунком після першої, що відбулася в грудні минулого року, коли перед харків’янами виступили оперні співаки з Італії. Запрошення Сергія Стільмашенка - не тільки данина його таланту: співак володіє красивим голосом баритонально-тенорового діапазону. Річ у тому, що він наш земляк, народився в Харкові", - розповів директор і головний диригент Харківської філармонії, заслужений діяч мистецтв України Юрій Янко.

Мати співака- солістка філармонії, заслужена артистка України Лариса Стільмашенко - рано помітила вокальні здібності сина, які він розвивав спочатку в дитячій студії при Харківському національному університеті мистецтв ім. Котляревського, потім - як студент і випускник цього вишу, соліста Харківського національного театру опери і балету ім. Лисенка.

Сергій блискуче проявив себе на низці міжнародних конкурсів, стажувався в США і Канаді, в країнах Європи, зараз працює у Франції, маючи до своїх сорока років провідні партії в добрій сотні оперних вистав.

Сьогодні допізна Стільмашенко в супроводі академічного симфонічного оркестру Харківської філармонії буде співати для земляків арії з опер Чайковського, Леонкавалло, оперет Кальмана, неаполітанські пісні...

"Я поважаю зарубіжну публіку, але у мене особливо трепетне ставлення до вітчизняних шанувальників оперного мистецтв. Якщо на Заході музика - швидше розвага, то у нас до музики сакральне ставлення, що рідко зустрінеш", - підкреслив Стільмашенко.

Як заведено за проектом "Ніч опери", публіку будуть пригощати не тільки аріями, але і вишуканими стравами європейської кухні. Квиток на такий концерт недешевий ( в межах ста доларів), але, за відгуками знавців, він того вартий.

Відзначимо, днями інший оперний співак - Володимир Гришко, що раніше підтримував рекламні кампанії Партії регіонів, і якому пророкували крісло міністра культури, заявив, що залишає Україну.

"Незабаром я звідси їду, і цим щасливий, і пишаюся цим, що я залишаю-таки рідну Україну. Більше тут робити нема чого, дорогі друзі", - заявив він.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1174 | Додав: adminA | Теги: соліст Grand opera, українець Стільмашенко, харків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]