Чт, 2024-04-25, 02:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:46
Сонце перетвориться на червоного гіганта і "ковтне" Землю
Інші останні Новини світу науки і технологій
Астрономам вдалося зафіксувати деякі свідчення того, що зірка поглинула одну з планет у своїй системі. Відтак, група астрономів виявила незвичайні зміни у хімічному складі "червоної зірки", які свідчать про те, що одна з планет була нещодавно поглинута зіркою. Така доля може спіткати й Землю через мільярди років, вважають науковці.повідомляє ВВС Russian.

Науковці також вважають, що деякі планети перемістилися на інші орбіти через процес зникнення сусідньої планети. Результати дослідження астрономів були опубліковані в науковому журналі Astrophysical Journal Letters.

Відкриття було зроблене групою науковців зі США, Іспанії та Польщі під час вивчення зірки BD+48 740 - однієї з тих, які називають червоними гігантами. Зазначимо, червоні гіганти - це старі зірки, в ядрі яких вже закінчилося горіння водню. Імовірно, Сонце стане червоним гігантом приблизно через 5 млрд років, припускають науковці. Дослідження проводилися за допомогою телескопа Hobby Eberly в обсерваторії американського штату Техас.

Коли зірка перетворюється на червоного гіганта, температура по її контуру починає рости, сама зірка збільшується в розмірах, а це означає, що планети, що розташовані на найближчих до зірки орбітах, неминуче повинні загинути.

"Схожа доля може чекати і планети Сонячної системи через п'ять мільярдів років, коли Сонце перетвориться на червону зірку, почне розширюватися і поглине Землю", - каже професор Університету Пенсільванії Олександр Вольшчан. Астрономи також припускають, що процес поглинання зіркою однієї з планет міг супроводжуватися викидом енергії, яка вплинула на форму орбіти великої планети.

Нагадаємо, 19 серпня повідомлялося, що за результатами двох років безперервних спостережень, науковці прийшли до висновку, що наше Сонце, виявляється, кругліше, ніж вважалося раніше. В той же час, воно більш сплюснуте, що часто призводить до візуально ширших полюсів світила.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1788 | Додав: adminA | Теги: Сонце. червоного гіганта. ковтне Зе | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]