Пт, 2024-03-29, 03:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:55
Сорос: Світова фінансова система розвалюється
Інші останні Новини Європейського Союзу

Боргова криза в Європейському союзі має бути подолана якнайшвидше, інакше світова фінансова система розвалиться.

Таку заяву зробив мільярдер Джордж Сорос та 95 колишніх чиновників ЄС у відкритому листі до європейської влади, опублікуваній у Financial Times.

"Кризу єврозони потрібно вирішити, зараз. Нинішні заходи дуже малі і дуже запізнілі, що сприяє глобальним фінансовим потрясінням. Єврозона далека від досконалості, як показала криза. У відповідь потрібно виправити свої недоліки, не дозволяючи кризі підірвати і, можливо, зруйнувати світову фінансову систему", - йдеться в листі.

Автори назвали себе "стурбованими європейцями" і закликали уряди країн єврозони домовитися про підписання угоди, яка передбачала б створення спільного Міністерства фінансів. На їхню думку, таке відомство повинне мати право розпоряджатися спільними коштами країн-членів ЄС і контролювати їх фінансову дисципліну.

Крім того, в листі запропоновано посилити загальний контроль, регулювання та страхування вкладів в межах єврозони, а також розробити стратегію економічного зростання регіону, так як "боргова проблема не може бути вирішена без зростання".

"Ми закликаємо законодавчі збори країн єврозони визнати, що криза має бути подолана спільно. Пошук рішень на національному рівні може призвести лише до розбіжностей", - підкреслено в листі, передає Газета UA.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1345 | Додав: nowyny | Теги: сорос | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]