Ср, 2024-04-24, 23:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:46
Сотні тисяч каталонців у Барселоні вимагають незалежності від Іспанії
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Барселоні сотні тисяч каталонців вимагають незалежності від Іспанії

Сотні тисяч каталонців вийшли сьогодні на вулиці Барселони, щоб відзначити Національний день регіону – Діаду, і висловити підтримку незалежності від Іспанії.

Про це повідомляє La Vanguardia.

Точна кількість учасників акції наразі невідома, але каталонська поліція заявила про "близько мільйон учасників демонстрації".

Місцеві ЗМІ повідомляють, що демонстранти займають близько 6 кілометрів проспекту Діагональ - одного з найширших і найдовших проспектів Барселони. Загальна довжина проспекту 11 кілометрів.

Багато учасників демонстрації тримають в руках прапори Каталонії та різноманітні плакати із написами "свобода" англійською та іспанською мовами.

Демонстрація відбувається майже через рік після проведення референдуму, що призвів до проголошення нереалізованої декларації про незалежність.

Каталонські сепаратистські лідери та активісти, які проштовхували референдум, виступаючи проти територіальної цілісності Іспанії, перебувають у в'язницях або втекли з країни.

Глава уряду Каталонії Кім Торра заявив, що відновить кампанію щодо відокремлення регіону від Іспанії, відмовившись від пропозиції центральної уряду в Мадриді провести референдум щодо більшої автономії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: сотні тисяч каталонців, іспанія, барселона, Незалежність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]