Сб, 2024-04-20, 18:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:53
Спадкоємність УНР і радянську окупацію хочуть юридично зафіксувати в Раді. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що парламент юридично закріпить факт наступності сучасної України попередніх етапів історії Української держави.

"Ми святкуємо видатну важливу дату - 25-ту річницю все-таки відродження і відновлення тисячолітнього української держави", - сказав він в ефірі "5 каналу" 24 серпня.

На зауваження ведучого, що в такому випадку має бути постанова парламенту про відновлення державності Української народної республіки (УНР, Українська держава, що існувала в 1917-1920 рр на території Центральної, Східної та Південної України зі столицею в Києві) і визнання періоду між УНР і незалежною Україною окупацією, спікер Верховної Ради заявив: "Ймовірно... Напевно, є потреба і сенс ті моменти, які нібито очевидні, фіксувати в законодавчих документах. Напевно, є сенс, щоб це можна було зафіксувати і в постанові Верховної Ради України, яка визнала б спадкоємність і продовження сьогоднішньої Української держави".

Він також висловив упевненість в тому, що "дійдуть руки" Верховної Ради і того, щоб юридично, формально зафіксувати, що сучасна Україна - це наступниця і продовження всіх попередніх етапів Української держави.

Раніше українці назвали найвидатніші особистості в історії країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 675 | Додав: adminA | Теги: рада, спадкоємність УНР, юридично, радянська окупація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]