Пт, 2024-03-29, 08:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:22
Спецкурс про позаземне життя слухатимуть одеські студенти
Інші останні Новини з регіонів України
Студенти-біологи Одеського національного університету імені Мечникова будуть слухати унікальний для ВНЗ України спецкурс - з астробіології. Про це повідомили в ОНУ ім Мечникова.

Майбутнім магістрам будуть розповідати про можливості життя на інших планетах і вплив космосу на життя мешканців Землі.

"Мета курсу - допомогти студентам розширити свою наукову роботу, застосовуючи методи астробіології. Всі наукові роботи студентів, так чи інакше, стосуються зовнішніх умов, в яких формуються будь-які біологічні системи: вплив Сонця, Місяця, космічної радіації", - повідомив керівник курсу, доцент кафедри астрономії Михайло Рябов.

За словами Рябова, з січня цього року спецкурс, крім класичних біологів, зможуть прослухати і студенти-мікробіологи. Спецкурс читається протягом одного семестру. Він передбачає лекції в новій мультимедійній аудиторії біологічного факультету і роботу в обсерваторії університету з телескопом, вивчення зоряного неба. Прослухавши спецкурс, студенти повинні здати залік та написати творчу роботу, в якій мають розглянути об'єкти своїх дипломних робіт у контексті астробіології.

Довідка

Астробіологія - наукова дисципліна, присвячена пошуку життя за межами Землі і вивченню можливостей її існування в умовах, що відрізняються від земних. Науковці-астробіологи досліджують форми життя в екстремальних умовах, поведінку біологічних об'єктів у космічних польотах, особливості функціонування людського організму у космосі, займаються пошуком планетних систем у інших зірок, проблемами походження життя на Землі, пошуком позаземного розуму.

Як повідомлялося, астрономи визначили сім планет, де перш за все варто шукати життя.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1043 | Додав: adminA | Теги: одеські студенти, позаземне життя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]